נזקי רכוש עקב הצתה

  • תביעה אזרחית עקב הצתה
    אלונה | 08/07/2009 19:56

    שלום רב, ברצוני לדעת כיצד עלי להגיש תביעה נגד אדם שהצית רכוש שלי. יש לציין שאין לי ביטוח. אני סבורה שהעילה צריכה להיות נזיקית, אולם בפקודת הנזיקין לא מצאתי סעיף שעוסק בהיזק בזדון. העוולה הכי קרובה לכך היא רשלנות, אבל זה פשוט לא נראה לי הגיוני שהוא רשלן... הוא הצית בכוונה! האם אני צודקת? אודה למי שיוכל להאיר את עיניי... אלונה

    • נזקי רכוש עקב הצתה
      עו"ד גיל קראוס | 09/07/2009 09:53

      אלונה בוקר טוב, עילת התביעה שלך היא אכן נזיקית ואת יכולה לטעון לעוולות שונות. בין היתר את יכולה לטעון מעבר לרשלנות שמדובר בגזל - השמדת נכס עשויה להיחשב כגזל וכן הסגת גבול במיטלטלין.

      • תודה רבה!  לת
        אלונה | 12/07/2009 16:42