תביעה בגין נזקי רכוש לרכב

  • השאלה שלי מופנית למשתתפי הפורום ולעורכי הדין
    אני | 01/07/2009 22:07

    בעוד כשלושה חודשים אני עתידה להעיד במשפט נגד נהגת שפגעה ברכבי (TOTAL LOST)ונגד חברת הביטוח שלה. אשמתה ברורה וזאת ע"ס ההלימה שיש בין תיאור התאונה והנזקים הקשים שנגרמו לרכב. אינני יודעת מי היה זה שהזמין למקום התאונה את המשטרה ( אולי עוברי אורח או נהגים שעברו בדרך או אולי העדים שהיו במקום באותה העת), אך זו הוזמנה ומילאה דו"ח שנקרא "יומן"(ויש לזה גם מספר אך לא אציינו כאן).לצערי, לאחר ציפייה (השוטרים אמרו שזה יגיע למשטרת התנועה כעבור שבוע-שבועיים) ממושכת הדו"ח נעלם וגם אחרי חיפושים חוזרים ונשנים (נסעתי למשטרת התנועה שלוש פעמים) הדו"ח לא נמצא.הנהגת הפוגעת אמרה שמסרה למשטרה את גירסתה בה הודתה באשמה. כאמור, לי אין דרך לדעת מה אמרה לשוטרים שהגיעו למקום. חברת הביטוח שלה כופרת בכל האשמות וטוענת בשבילה שאני זו שפגעתי בה. שאלותיי, האם זה דבר שכיח שדו"ח תאונה נעלם לו כך סתם או שאני צריכה לחשוש?. מי זוכה בד"כ בתביעות מהסוג הזה( תביעות קטנות) התובעים או הנתבעים? , איך שופט "כללי" אמור להבין בדיני תעבורה שהרי בזה עסקינן בסופו של דבר. האם העדר הדו"ח משחק לטובתי או לרעתי והאם יש דרכים שונות בכל אופן להתחקות אחר הדו"ח הנעלם?. בתודה לכולכם אני

    • תביעה בגין נזקי רכוש לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 02/07/2009 10:21

      בוקר טוב, כעיקרון, כל מסמך רשמי של משטרת ישראל צריך להימצא בתיק המשטרה ואינו אמור להיעלם סתם כך. אין סטטיסטיקה של מי זוכה בתביעות אלו - תובעים או נתבעים, הכל תלוי בנסיבות ובראיות של הצדדים. השופט אשר דן בתיק אינו צריך להיות שופט תעבורה שכן מדובר בתביעה נזיקית. השופט בוחן את אופי הפגיעה, התמרורים במקום, עדויות של הנהגים ועדים נוספים ובהתאם לכך נותן את קביעתו בכל תיק ותיק.