תביעה בגין כאב וסבל

  • הגשת תביעה כנגד
    ינון | 30/06/2009 12:20

    האם ניתן לתבוע בגין "כאב וסבל" גורם פלוני בנזיקין - קודם הגשת תביעה למוסד לביטול לאומי- כאשר מדובר בתאונת עבודה וגם רשלנות נזיקית של אותו גורם ? שכן מחד, קיימת חובת הקטנת הנזק, ומאידך- הביטוח הלאומי כלל לא מפצה בגין רכיב של כאב וסבל.

    • תביעה בגין כאב וסבל
      עו"ד גיל קראוס | 30/06/2009 15:03

      ינון צהריים טובים, אין כל מניעה להגיש תביעה בגין כאב וסבל או בגין כל נזק אחר לפני הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי.

      • תביעה בגין כאב וסבל
        ינון | 30/06/2009 17:22

        אכן ברור כי אין מניעה להגיש את התביעה לביהמ"ש. השאלה האם ביהמ"ש יפסוק פיצויים בגין כאב וסבל, קודם שמיציתי את הפנייה לביטוח לאומי ( שכן זו גם תאונת עבודה) וכיוון שאין רכיב פיצוי כזה במלל, או שביהמ"ש ידרוש למצות את הדין עם מלל ?