נזקי פרסום

  • ניזקיי פרסום
    כפיר | 28/06/2009 16:47

    שלום רב אני בעל חנות לריהוט משרדי לאחרונה עשיתי עסקת פרסום עם עיתון ל10 פרסומים בסכום מכובד לאחר מספר פרסומים נודע לי שמיתחרה שלי מוציא פליירים עם פרסום דומה ומציג במחיר זול יותר פניתי לעיתון על מנת לעצור את הפרסום לאותו שבוע אך הםניסו לשכנע אותי ואמרו לי שפליירים זה לא כמו עיתון עיתון נותן הרבה יותר אפקט קיבלתי את טענתם והמשכתי לפרסם אחרי שבוע אני פותח את העיתון ומוצא פרסום של המתחרה עם אותם מוצרים במחיר זול יותר באותו עיתון שתי דפים לפני אני מרגיש שהעיתון גרם לי נזק תדמיתי כבד מה החוק אומר ,האם העיתון יכול לפרסם שני פרסומים דומים

    • נזקי פרסום
      עו"ד יקי רנד | 29/06/2009 13:32

      הסוגיה אשר הנך מעלה, נוגעת למעשה, להיקף אחריותו אם בכלל של עיתון לתוכן הפרסומים המופיעים בו, ובענינך, לתוכן פרסומות מסחריות. בעקרון, וכמענה לסיפא שאלתך, אין מניעה כי עיתון יפרסם מס' גורמים מסחריים, אשר מפרסמים מוצר זהה, כאשר כל אחד מהם אוחז בדעה כי הוא הספק הזול ביותר של מוצר זה. העיתון מהווה פלטפורמה להודעות פרסום, ואינו צריך להתערב בתוכנן, בנכונותן, ובצדקתן של הפרסומות אשר מופצות באמצעותו, כל עוד לא מדובר בפגיעה בשלום הציבור, באינטרסים בטחוניים, וכיו"ב, וככלל, עקרון חופש המסחר שולט בעתונות. עם זאת, טענתך הנה נקודתית, ומפנה למועד מסוים בו שקלת להסיר פרסום, כאשר העתון שכנעך להשאירה, תוך שהוא מסתיר ממך כי מפרסם מתחרה מתעתד לפרסם במועד זה, מוצר זהה. היות ופורום זה צר מלהכיל מלוא הנסיבות הנוגעות לענינך, קשה לומר האם היתה קיימת לעיתון באותה שעה, חובת זהירות כלפיך, להתריא בפניך אודות הפרסום המתחרה.