האם סחיטה

  • האם זו סחיטה?
    אסתר | 27/06/2009 20:35

    מישהו ביצע כלפיי עבירה כלשהי .הוא הבין כנראה שאני עלולה לגשת למשטרה ..ולפיכך קיבלתי ממנו מכתב.. במכתבהוא ציין שאם אני אגש למישטרה או קרובי יגשו הוא גם יגש למשטרה ויפתח לי רישום פלילי.. את הכל הוא יעשה ע''י החוק וציין שלא מדובר באיום. כמובן שאני לא ביצעתי שום עבירה פלילית בחיי..ולכן תמוה מאוד מדוע הוא מדבר על כך שהוא "יעשה לי רישום פלילי במסגרת החוק."..!!!??? יתרה על כן הוא גם ציין ש ה"רישום הפלילי" כמובן יזיק לי במקום עבודתי. האם המכתב הז הוא אינדיקציה לכך שיביים משהו פלילי וינסה לטפול את האשמה כלפי? האם זו עבירת סחיטה? שכן הוא לא אמר שיעשה לי נזק כלשהו בכללי.. אלא אמר שיעשה לי הכל במסגרת החוק ". אנא אם מישהו יכול לעזור לי בעניין...

    • האם סחיטה
      עו"ד יקי רנד | 29/06/2009 13:38

      לעניות דעתי, נילון פוטנציאלי, אשר מנסה להניא המתלונן להתלונן כנגדו, באמצעות התראה מפורשת כי יפתח תלונה אף הוא, מבלי שהוא מבסס או מפרט או מבלי שיש בידיו ראיה מחשידה כלשהי כנגד המתלונן, עושה שימוש נלוז וציני בכלי המשטרתי, אשר בנסיבות מסוימות אף יכול לעלות לידי איום/סחיטה של ממש.

      • .
        אסתר | 29/06/2009 23:38

        עו"ד יקי רנד , תודה רבה על התשובה!! איך אדע באם מדובר באיום בנסיבות המקרה שלי? אותו אדם חזר וציין במייל שהכל יעשה במסגרת החוק (מתוחכם..) החשש שלי כאמור הוא שאם אפנה למשטרה או לעורך דין אותו אדם ינסה לביים לי משהו פלילי. כאמור כל דבר צריך להוכיח ואני כמובן וכמובן שלא עשיתי כלום לכן צדקתי תיצא לאור במידה ויטפול עליי משהו.. אך, כידוע חקירות משטרה לוקחות זמן ועצם העובדה שיעשה לי "כתם" כלשהו וינסה להשחיר את שמי..(ובמיוחד ציין את מקום עבודתי ועתידי)וכן אמר שהנזק שיגרם לי הוא לכמה שנים טובות...גורמות לי לחשש ,.. מה ניתן לעשות ?? .כמובן שאינך מעורה בפרטי המקרה ואני בטוחה שקשה לתת כך תשובה מקיפה ..אך אם תוכל לתת לי כיוון כלשהו אודה לך מאוד!