תביעות קטנות

  • תביעות קטנות
    אני | 26/06/2009 15:04

    אני עומדת בפני תביעה שאמורה להתקיים באוקטובר הקרוב בגין נזקים כבדים שנגרמו לרכבי בתאונה שחברת הביטוח של הנהגת הפוגעת מסרבת לכסות. בתחילה ביקשתי מחברת הביטוח שלי לכלול בתביעה גם את החברה ולא רק את הנהגת הפוגעת, אולם, חברת הביטוח שלי סירבה ואמרה שהכללתה של החברה תפגום בסיכויי לזכות. עם הגשת כתב התביעה ביקשה חברת הביטוח של הנהגת הפוגעת להצטרף לתביעה כנתבעת נוספת בטענה שאם תפסיד - היא זו שתישא בתשלום הנזק. האם אני צריכה לחשוש? האם הדבר באמת עלול לחבל בסיכויי לזכות? והאם אני צריכה לדרוש לראות את כתב ההגנה כדי שאדע מה בכוונתם לטעון בביה"מ?. אם כן אזי למי אני פונה בנושא זה?.האם זה לא מובן מאליו לשלוח לתובעים את כתב ההגנה, האם אני צריכה להיות מופתעת ביוןם הדיון ואיך בכלל אני אמורה להתנהל מול עו"ד שכנראה יהיה מפולפל מאוד וינסה לככשילני ולמשוך אותי בלשון. האם אוכל לבקש שהנהגת הפוגעת תדבר ושהוא לא ידבר בשבילה? האם זה אפשרי כשחברת הביטוח היא גם הנתבעת. בתודה מראש ובכבוד רב אני

    • תביעות קטנות
      עו"ד יקי רנד | 26/06/2009 16:32

      אנסה להסיר חששותייך. ראשית, כתב ההגנה אמור להישלח אלייך ע"י בית המשפט, ואם ההגנה הוגשה לפני זמן רב, וטרם נמסרה לך, עלייך לפנות למזכירות ביה"מ ולבקש את כתב ההגנה. כך תוכלי לדעת מהי למעשה גרסת הנהגת הפוגעת לקרות התאונה, האם נזקייך מוכחשים, וכך הלאה, ותדעי להיערך מבעוד מועד לדיון. באשר לנושא הצטרפותה של חב' הביטוח, אני מניח כי מבטחת רכבך המליצה לך לתבוע את הנהגת בלבד, וזאת כדי למנוע מעורבות של חב' הביטוח בהליך המשפטי. חב' הביטוח, בהצטרפותה להליך, תוכל לשלוח נציג מטעמה לדיון אשר יסייע לנהגת, אולם לא עו"ד מאחר וקיים איסור על ייצוג משפטי בביה"מ לתביעות קטנות. ודאי בפתח הדיון כי נציג חב' הביטוח הנו עובד חב' הביטוח ולא קבלן חיצוני אשר גם עליו חל איסור לייצג את חב' הביטוח. בדיון עצמו, דבקי בגרסתך, וסמכי על ביה"מ כי יידע להגיע להחלטה מושכלת, בנוגע לשאלת האחריות לתאונה ונושא נזקייך.