החלקה ברחוב

  • החלקה על חפץ מחליק ברחוב
    אריאל | 23/06/2009 22:27

    שלום, נפצעתי קלות אחרי שהחלקתי על פיסת זכוכית קטנה ושקופה ,שהיתה זרוקה על ריצפה חלקה באמצע רחוב מרובה עצים שמחשיכים בו איזורים ,אפילו באמצע היום. האם האשמה היא של העירייה שאינה שומרת על הניקיון ואינה מאפשרת ראות נורמלית באותו איזור או שאני אשם שלא שמתי לב ? תודה רבה למשיב.

    • החלקה ברחוב
      עו"ד גיל קראוס | 25/06/2009 14:53

      אריאל צהריים טובים, על מנת לחייב עירייה בגין נזקי גוף שנגרמו בתחומה, יש להוכיח רשלנות או הפרת חובה חקוקה. וודאי כי עירייה איננה יכולה במשך כל דקה ודקה במהלך היום לדאוג לניקיון מלא של הרחובות בתחומה. מצד שני, אם אכן מדובר במקום חשוך באופן קיצוני שאמור היה להיות מואר, הרי שאפשר וניתן להטיל אחריות על העירייה. אני מציע כי תתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין.

      • נראה לי שלא אפסיד אם אקח את זה לתביעות קטנות
        אריאל | 27/06/2009 14:36

        כי לא ברור לי איך אפשר לקבוע שהעירייה לא התרשלה... הרי התקיימו 3 תנאים והצטרפו זה לזה וגרמו למקרה : ריצפת רחוב מחליקה , תנאי ראות לקויה במעבר ציבורי להולכי רגל מעצם הימצאות עצמים ששיבשו את תנאי הראות והימצאות חפץ קטן ,שהוא מפגע עם פוטנציאל נזק באותו מעבר ציבורי ,כך שאם רמת הניקיון באותו איזור שבאחריות העירייה היתה נשמרת ,הרי שיש סיכוי ששום נזק לא היה קורה לי . ולא צריך לעניין אותי של מי באמת העצים או מי פיזר שברי זכוכיות... לכל היותר ,עליי לוודא שבאמת עברתי באיזור ציבורי ולא בשטח איזשהו בניין שעליו אחראי ועד הבית שלו, נכון ? למעשה ,חשבתי לטפל בענין הזה בתביעות קטנות ,כי הנזק שנגרם הוא לא רציני ,אבל עדיין קיים פוטנציאל נזק ,ולא רק לי, באיזור כולו. תודה רבה,עו"ד גיל !