נזקי נזילה

  • נזילה ממרפסת הגג של השכנים מלמעלה
    מיכאל | 23/06/2009 00:08

    שלוםשמי מיכאל, אני סטודנט מבאר שבע ורציתי לשאול שאלה הקשורה לתביעה משפטית.בביתי היו מספר נזילות בכל מיני מקומות בתיקרה מהשכנים שלי מלמעלה.הנזילות בתיקרה כבר שנים רבות, באיזור 7 שנים לפחות. ביקשנו פעמים רבות מהשכנים מלמעלה לתקן את הנזילות.חלק מהנזילות אכן תוקנו אך הנזילה העיקרית (בחדר השינה שלי) לא תוקנה.ביקשנו מהם שוב ושוב לתקן את הנזילה כי התקרה ממש מתפוררת אצלי בחדר ובחורףאני צריך לשים דלי עקב טפטוף מי גשם מהתיקרה. לאחר תהליך ארוך שבו היה ניסיון לגישור שלא צלח החלטנו לתבוע.התביעה היא על הנזק שנגרם לנו עם השנים ושהינו צריכים לשפץ וגם על זה שאנחנו רוצים שהשכן יתקן את הנזילה.יש לנו דוח של מהנדס שבו כתוב "על מנת לפתור את הבעיה ביסודיות אני ממליץ לפתוח את הריצוף". השכן מלמעלה טוען שהצינור ניקוז מי גשם שלו שיורד מהמרפסת שלו עד רצפת הבנין הוא שייך לועד הבית.הינו בבית משפט בשבוע שעבר והשופט פסק שהתביעה נדחית עקב חוסר בעובדות.(הכוונה לזה שאנחנו לא יכולים להוכיח שהצינור שלו ולא של ועד הבית, לפחות זה מה שאני הבנתי). רציתי לשאול האם דבר כזה יתכן ? מאחר ויש נזילה זו כבר עובדה הרי,ובנוסף דוח מהנדס (מרשות הדיור) זה גם דבר כבילאני לא יודע מה אני מפספס פה, אשמח מאד אם תוכלו ליעץ לי מה לעשות.תודה רבהמיכאל

    • נזקי נזילה
      עו"ד גיל קראוס | 23/06/2009 20:59

      מיכאל ערב טוב, אם אכן מדובר בצינור ששייך לבניין המשותף ולא לשכן, עליך לנקוט בהליכים נגד נציגות הבית המשותף. נסה לברר עם המהנדס אם הוא יכול לסייע לך בקביעה למי שייך הצינור.

      • דוח מהנדס
        מיכאל | 24/06/2009 13:59

        גיל קודם כל תודה רבה על תגובתך.אנחנו נזמין שוב מהנדס מטעם תרבות הדיור ונבקש ממנו לקבוע למי שייך הצינור למרות שהצינור משרת אך ורק את השכן שלנו, הרי זה צינור ניקוז מי הגשם של מרפסת הגג שלו ולא מחובר לאף אחד מהדיירים בבניין. ברור כי צינור זה צריך לעבור דרך כל הבניין עד האדמה על מנת להזרים לשם את מי הגשם.רציתי לשאול עוד שאלה קטנה ממש חשובה.בכתב ההגנה השכן שלי צירף דוח מקבלן שאומר שהצינור באחריות ועד הבית. בנוסף כתוב בדוח שהוא בא לדירתי וגירשתי אותו מהבית, למרות שהוא לא בא מעולם ולא ראיתי את הקבלן בחיים שלי.ביררתי מי זה הקבלן, הוא בן אדם ללא 12 שנות לימוד וללא תעודה כלשהי בכלל. ביררתי מה המספר טלפון שלו והתקשרתי אליו לשאול אותו על סמך מה הוא אומר שזה צינור באחריות ועד הבית. הוא ענה לי בצעקות שהוא לא רוצה לדבר על זה ואם צריך לתקן הוא יבוא לתקן ולא היה ברור בדבריו בכלל, הוא אמר שהוא לא רוצה להתערב והוא לא יודע כלום,היה לי קשה להבין משהו מדבריו.האמת שעכשיו אני מבולבל ולא יודע איך להתיחס לכל זה.

        • דו"ח מהנדס
          עו"ד גיל קראוס | 25/06/2009 15:39

          לא ברור לי מדוע השופט דחה את התביעה ואין בפניי את מלוא הנסיבות. בעיקרון, אם הנתבע רצה להסתמך על החוות דעת שהוא צירף, היה עליו להגישה לבית המשפט ולך עומדת הזכות לחקור את אותו מההנדס / קבלן.