זו בעיה קשה

  • עו"ד צריך עזרה
    עו"ד חדש | 18/06/2009 21:15

    שלום.... פנה אליי לקוח שנפל לפני 16 שנה בהיותו בן שנה וחצי ממדרגות הבית , ונגרמו לו חבלות קשות , והיתה לו פגיעה קשה בראש , והיה מאובד הכרה במשך חודשיים. אחרי התקופה הזו הוא עבר סדרה ארוכה של ניתוחים ואושפז במשך שנתיים בבית החולים. שם הוא היה בתהליך שיקום עקב בעיות תיפוקדיות בידו וברגלו השמליות ובעינו השמלית , ועקב כך שאובחן אצלו בעיה תפקודית קטנה בשכל ובהתפתחות .הוא המשיך ועבר סדרה גדולה של ניתוחים ביד (יותר מ-8 ניתוחים, האחרון היה לפני שנתיים) . היום הוא בן 18 והוא עדיין מוגבל מבחינת התפיקודים במקומות הנ"ל. שאלתי היא את מי ניתן לתבוע במקרה הזה (ביה"ס , המל"ל או שניהים ביחד) ומה הם הטפסים שיש להגיש למל"ל , ובהנחה ורוצים לבדוק עניין של נכות (קביעת דרגת נכות) איזה טופס צריכים. תודה רבה.

    • זו בעיה קשה

      בית ספר- גן (פוליסת ביטוח תלמידים) לא חלה כי הילד לא היה רשום בגן או בית ספר זו בעיה קשה כי איך תוכחי? נראה לי שזה מקרה 99% אבוד ניתן להגיש תביעה לאגף נכות כללית למל"ל ולנסות לקבל קיצבה אך זה רק מאחוזי נכות גבוהים

    • נכות תפקודית
      עו"ד יקי רנד | 21/06/2009 12:01

      לא פרטת מהן נסיבות התאונה, וקשה לתת לך תשובה מדויקת. ציינת בשאלתך "ביה"ס", אולם אינני מבין כיצד קיימת מעורבות של בי"ס במקרה בו תינוק בן שנה וחצי נופל במדרגות הבית. יתכן ומדובר במשפחתון/מעון לגיל הרך, אשר בו היה מצוי הפעוט, אולם ציינת כי התאונה ארעה בבית, כך שככל הנראה אין כל עילת תביעה כנגד גורם מעין זה. במידה והפעוט היה משויך לגן באותו זמן, ניתן לבדוק, האם היתה קיימת פוליסת תלמידים/ילדי גן אשר מכסה 24 שעות גם מחוץ לכותלי הגן, ובמידה וכן, יש לבדוק האם קיים כיסוי מתאים. מסלול אחר לגמרי, הנו מסלול המל"ל, לתביעה בגין נכות כללית, ויש לשם כך להגיש תביעה מסודרת, אשר תיבחן בהתאם לנוהלי המוסד, וכללי הזכאות המתאימים.