תביעה נגד בית הספר

  • נזק ברכישת השכלה
    יניב | 17/06/2009 21:30

    שלום רב,אני בן 27.5 ובתחילת החודש למדתי שאני סובל מ-ADHD בנוסף לדיסגרפיה עליה ידעתי מהתיכון.אני הראשון במשפחתי שאובחן אם הבעיה ולהורי לא היה מושג בשנות התבגרותי כי אני סובל מהבעיה.כאשר למדתי ביסודי על אף שהראתי קשיים מסוימים בכתיבה ובריכוז לא שלחו אותי לאיבחון מסודר ולא ייעצו להורי על כך.בתיכון שלחו אותי באמצע כיתה ט' לאבחון דידקטי בניצן, ועל אף שרשום באבחון בעיית קשב וריכוז שוב אף אחד לא הנחה אותי ואת הורי על המשך המשך אבחון קשב וריכוז.אומנם סיימתי את התיכון עם בגרות מלאה אך במספר מקרים חוסר הידיעה הגביל אותי בצורה חמורה.לדוגמא, מכיוון שהועברתי בין רמות בתחילת התיכון (מב' ל-א') החמצתי הרבה חומר במתמטיקה ולא איפשרו לי ללמוד במגמת מחשבים אלא רק במסלולים הומנים.גם הבגרויות שלי עם ציונים נמוכים, לדוגמא מגן 45 בספרות הביא לי את הממוצע הסופי ל-56.בנוסף, מכיוון שלא הייתי מודע לכך אף התחלתי לימודים באוניברסיטה הפתוחה ובקורס הראשון נכשלתי במבחן ומהקורס השני נאלצתי לפרוש כאשר הבנתי שאינני מצליח להתמקד בשיעורים.רק לאחר מכן התחלתי לבדוק את עצמי לעומק והבנתי שאני צריך להיבדק.האם אני יכול לתבוע את בתי הספר בהם למדתי על רשלנות מקצועית?

    • תביעה נגד בית הספר
      עו"ד גיל קראוס | 18/06/2009 11:55

      יניב בוקר טוב, על פניו, אינני רואה איך ניתן להטיל אחריות על בית הספר מאחר ולא טיפל בהפרעות קשב וריכוז שלך. אם מדובר היה בהפרעות ידועות ואף עברת אבחון מסודר אז גם הוריך ידעו מהבעיה והיו צריכים לטפל בה.

      • הטלת אחריות
        יניב | 18/06/2009 19:44

        דווקא מפני שהוא לא טיפל בבעיות אלו על אף מפגשים עם יועצות בבית ספר אני חושב שיש פה רשלנות מקצועית.אני זוכר שנפגשתי עם יועצת הבית ספר כאשר הייתי בכיתה ז' ובשיחה עם ההורים שלי היא לא המליצה דבר על לקויות למידה אלא רק "להוריד אותי לרמת הכיתה" (לדברי הוריי).על זאת אני טוען לרשלנות מקצועית.יש בידי עותק של האבחון הדידקטי של ניצ"ן מכיתה ט' ושם רשום בחלק של "האבחון ומהלכו":"יניב נער נבון מאוד, גילה פתיחות ויצר קשר טוב, ביצע את המטלות ברצון גילה נטייה לאימפולסיביות והתמודד עם קשיים בריכוז שעכבו את הישגיו"ובחלק אחר:"כתיבת סיכום - נמצא קושי בולט בהבחנה בין עיקר לטפל, כתב בהרחבה פרטים שוליים והשמיט את הרעיון המרכזיבתשובות לשאלות פתוחות - נמצא קושי בולט, התשובות קצרות ואינן משקפות את הידע ובחלק מהתשובות עונה תשובות שאינן קלוונטיות לשאלה בחלקו עקב קושי בריכוז"על אף זאת יועצת התיכון לא הנחתה את הוריי שאולי רצוי לבצע איבחון קשב וריכוז.בנוסף, פגשתי מס' ימים לאחר האבחון מורה שלימדה אותי והיא לא הופתעה כלל מכך שאני סובל מהבעיה.קשה לי לתאר אפילו את התחושה הקשה לאחר מבחן שאני יוצא עם הרגשה טובה (כי עניתי תשובות) ולגלות אחר כך כי הוצאתי ציון נמוך מפני שהתפזרתי בתשובה ולא עניתי לעניין.דבר זה חזר שוב ושוב, כאשר כל הזמן האשמתי את עצמי שאינני יודע "לשבת ללמוד" ולכן נכשל.איך אתה יכול להסביר לנער מתבגר שאינו יודע על הפרעות קשב וריכוז, שהוא איננו יכול לענות בצורה ממוקדת מפני שהמוח שלו אינו יודע לסנן אסוסיאציות?