מתן תרופה

  • מתן תרופה
    מיכל | 14/06/2009 09:18

    שלום רב, מקווה שהשאלה שלי מופנית בפורום הנכון, ותודה מראש לכל הענות. אבי, חולה סרטן אושפז לפני שבוע בבי"ח עקב כאבים עזים הוא שוחרר לביתו עם מס' תרופות וביניהם תרופה נוגדת דכאון שגרמה לו להזיות קשות, איבוד קשר עם הסביבה פשוט מצב של חוסר ישע מפחיד. הוא מעולם לא סבל מדכאון, הוא אחד האנשים החזקים נפשית ואנחנו מנסים להבין מה הביא רופא בבי"ח לשחרר חולה סרטן עם גרורות במצב קשה לקחת תרופה כזו? לאחר שהוא לקח פעם אחת את התרופה, והחלו תופעות הלוואי הקשות הפסקנו מיד עם התרופה, וחיפוש אחר מידע אודות התרופה גילה לנו שזו תרופה שפוגעת קשות בחולי גידולים, פוגעת במערכת עצבים, גורמת להזיות קשיי נשימה וכו' (אחד הסימנים שהוא התקבל לבי"ח היה קושי בנשימה). מה אנו עושים במקרה זה? האם יש עילה לאיזשהי אזהרה לגבי אותו רופא או אפילו תביעה??

    • מתן תרופה
      עו"ד גיל קראוס | 16/06/2009 09:44

      מיכל בוקר טוב, ראשית, חשוב להבהיר כי לעיתים תרופות אשר מוגדרות כתרופות פסיכיאטריות, משמשות גם לצרכים בריאותיים אחרים. במידה ויתברר כי לא היה מקום לתת את התרופה לאביך וכי התרופה גרמה לו לנזק, בהחלט אפשר ועומדת לכם עילת תביעה נגד בית החולים. הנכם יכולים לפנות לפניות הציבור בבית החולים על מנת שייערך תחקיר בעניין וללא קשר ניתן לפנות לעורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואית, אשר בין היתר יפנה את הנושא לבדיקתו של רופא מומחה שיחווה את דעתו האם היה סביר בנסיבות העניין לתת לאביך את התרופה.