הוצאת דיבה

  • הוצאת דיבה
    מרינה שלו | 11/06/2009 09:55

    נגר שביצע אצלי עבודות ניצל לרעה את הפרטים האישיים שלי והמידע שהיה לו היה כמו : גרושה, עיסוקי ומקום עבודתי וכמה ילדים יש לי. וכל זאת סיפר לאישתו כי הינו בוגד בה עימי .. הגיעה אליי הבית והטיחה בי האשמות על הבגידה ...נאלצתי להתמודד עימה עקב שהיא התלוותה עימו לביתי ולהוכיח לה שזה שקר...המקרה אירע לפני מס' חודשים והעניין עדיין מכרסם בי ולא נותן לי מנוח על מעשה הנגר... מה עליי לעשות ועל מי חלה חובת ההוכחה

    • הוצאת דיבה
      עו"ד גיל קראוס | 11/06/2009 10:15

      מרינה בוקר טוב, במידה והאיש העליל עלייך עלילות שווא ופגע בשמך ובכבודך, עומדת לך עילת תביעה בגין לשון הרע נגדו. את תצטרכי להוכיח בבית המשפט שהוא אכן אמר את הדברים.

      • לעו"ד גיל קראוס
        בטי | 12/06/2009 06:55

        האם הוצאת דיבה זה לא כאשר נאמרים דברים בפרהסיה? אם כן אז מה הקשר בין מה שהגברת רשמה כאן לבין הוצאת דיבה? וחוץ מזה אם זאת הוצאת דיבה אז צריך לתבוע את האישה שצעקה עליה ולא את הנגר הרי הוא בסך הכל אמר לאישתו דברים וזה נחשב לסתם דיבורים או לסתם רכילות אולי כדי להרגיזה או לכל מטרה אחרת , וחובתה של אשת הנגר לבדוק את הדברים , האם הם נכונים , גם אם מדובר בשירות של חוקר פרטי , לפני שהיא מטיחה האשמות כאלה בפני המתלוננת בפורום זה.

        • הוצאת דיבה
          עו"ד גיל קראוס | 14/06/2009 12:58

          לצורך הוכחת יסוד הפרסום בלשון הרע, מספיק שאדם אחד שמע את הדברים ואין צורך שהדברים ייאמרו בפרהסיה. כמובן שככל שיותר אנשים שמעו את דברי לשון הרע, העילה מתחזקת. רכילות זה לא בהכרח אומר שאין מדובר בלשון הרע.