תביעת לשון הרע

  • פירסום בציבור ולשון הרע
    אהרון | 06/06/2009 23:10

    שלום רב. לפני מספר ימים נדהמתי לגלות את תמונתי ומעליה כיתוב "אדם זה מסוכן, גנב, רמאי ושקרן" שהודבקה על ארון החשמל שבבניין מגוריי. (התמונה היא מתעודת הזהות שלי) הסתבר שתמונה זו הופצה בכל העיר כמעט וגם ליד מקום עבודתי. ידוע לי מי עומד מאחורי פרסום זה ואף הגשתי נגדו תלונה במשטרה. הומלץ לי לתבוע אותו על לשון הרע. שאלתי: האם אכן יש לי עילה לתביעה במקרה זה? מה ההליך שעליי לעשות ואיך להתחיל בהליכי תביעה נגד אדם זה? בתודה מראש.

    • תביעת לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 09/06/2009 15:11

      אהרון צהריים טובים, על פניו, אין ספק שעומדת לך עילת תביעה בגין לשון הרע נגד המפרסם. ההכפשות נגדך פורסמו לעיני כל יחד עם תמונתך, כך שהפרסום נכנס בגדר חוק איסור לשון הרע. אני מציע כי תיוועץ עם עורך דין בתחום הנזיקין אשר יסביר לך את המשך ההליכים.