נודיזם בעיניים נזיקיות

  • שאלה משפטית מעניינת למביני דבר בדיני נזיקין
    המוטרד | 06/06/2009 12:56

    אני גר בשכונה שקטה ושלווה בלב ירושלים, כשמרפסת דירתי פונה לעבר חצר פנימית. לאחרונה החליט דייר בבנין ממול, שאף מרפסתו פונה לעבר החצר המשותפת לשבת ולהסתובב בערום מלא במרפסתו. האם זהו מטרד כאמור בס' 44א ? מה ביכולתי לעשות נגדו (להתלונן במשטרה? להגיש תביעה?) תודה מראש

    • נודיזם בעיניים נזיקיות
      עו"ד יקי רנד | 07/06/2009 12:02

      אני מניח, כי התערטלות השכן לנגד עיניך, מהווה מטרד ליחיד כמשמעו בפקודת נזיקין, וכפועל יוצא תוכל לבקש להפסיקו, באמצעות פניה לערכאות. באשר לנושא הפלילי, הליכה בערום בבית פרטי, איננה עבירה פלילית מבוהקת, אם כי בענינך מדובר במרפסת הבית, ועל כן מדובר במימד ציבורי. קיים איסור על הפרת הסדר הציבורי, מכוחו מואשמים כל המתפשטים בציבור וכדומה, אולם אינני בטוח כי המשטרה תתערב בענין, אם כי אין ספק כי הגעה שלה למקום, תגרום להרתעה. תוכל לתבוע בעוולת מטרד, ולציין כי מדובר אף בהפרת חובה חקוקה, שכן חל איסור על התפשטות בציבור.