תביעה בגין נזקי הצפה

  • האם יש צורך בצירוף של חוות דעת שמאי ?
    דניאל | 05/06/2009 19:04

    אני רוצה להגיש תביעה נגד עיריה על נזקי הצפה אחרי הגשם אשר אירוע לפני 5 שנים. האם אני צריך לצרף חוות דעת שמאי. אם אני לא מצרף חוות דעת האם אני אצליח להוכיח נזק על יד קבלות ובמקרה שאין לי קבלות על הערכה כללית. האם בכלל ניתן לקבל חוות דעת שמאי על דברים שהושמדו לפני 5 שנים.

    • תביעה בגין נזקי הצפה
      עו"ד יקי רנד | 07/06/2009 12:39

      נתחיל בכך, כי ככל שחולף זמן מיום קרות אירוע הנזק, ועד להגשת התביעה, אזי, הסיכוי להוכיח התביעה פוחת, אם כי עדיין קיים, ובהקשר זה יכולה לטעות הנתבעת טענת שיהוי אשר יכולה לחסום כליל ניהול התביעה, ככל שמדובר בהתמהמהות בלתי סבירה מצידך, אשר פוגעת דווקא בנתבעת. עם זאת, אין זה אומר, כי אינך יכול להגיש התביעה, אולם מלבד הוכחת אחריות העירייה בנזקי ההצפה, תצטרך להוכיח גובה נזקיך. ככלל, הערכת נזק צריכה להיעשות בסמיכות ככל שניתן למועד אירוע הנזק, והוצאת חוו"ד שמאי, 5 שנים לאחר קרות הנזק, לא רק שפוגעת במשקלה של חווה"ד, אלא אף מערערת אמינותה, ואף אינני בטוח כי תמצא שמאי אשר יסכים לערוך חוות דעת רצינית, לאחר זמן כה רב מיום ההצפה. לסיכום, שקול בכובד ראש, האם תביעתך מבוססת דיה, בשים לב לחלוף הזמן הרב, ולטיב וגובה נזקיך.