הפרת חובה חקוקה

  • פגיעה בבית הספר
    אורלי | 03/06/2009 17:57

    שלום!! בני נפגע בבית הספר ורציתי לדעתהאם פרט לעוולת הרשלנותישנה אפשרותלתבוע גםעל הפרת חובה חקוקה והיכן אפשר למצוא אותה בחוק בקשר להפרת חובה שלביתספר לתלמידיו? תודה

    • הפרת חובה חקוקה
      עו"ד גיל קראוס | 04/06/2009 09:52

      אורלי בוקר טוב, אינני יודע את פרטי המקרה כך שלא ניתן לכוון אותך להפרת חובה חקוקה ספציפית. מכל מקום, במידה ואכן הופרה הוראת חוק אז וודאי כי ניתן להגיש תביעה בעילה של הפרת חובה חקוקה, לרבות הוראות כלליות שחלות על בית ספר מכוח מעמדו.

      • תודה עו"ד קראוס--המשך
        אורלי | 04/06/2009 11:24

        בני נפל ושבר את ידו במהלך משחק בהפסקה ביום גשום מאוד--תודה על תשובתך-האם יש הפרת חובה חקוקה?

        • נפילה בבית ספר
          עו"ד גיל קראוס | 04/06/2009 18:32

          על פניו אין פה חובה ספציפית. עדיין ישנן חובות הכלליות המוטלות על בית ספר בין היתר מכוח פקודת נזיקין וכן מכוח הנהלים וההנחיות שמוציא משרד החינוך