תביעה ללא ביטוח חובה

  • קרנית - תאונת דרכים
    דן | 23/05/2009 09:11

    האם אדם שעבר תאונת דרכים עצמאית ולא היה מבוטח בביטוח חובה רשאי לתבוע את קרנית בגין נזקי הגוף שנגרמו לו ? והאם הנוסעים שהיו איתו ברכב יכולים לתבוע גם כן את קרנית? ומה היה קורה אילו לא היה מדובר בתאונה עצמאית והיה מעורב רכב נוסף?

    • תביעה ללא ביטוח חובה
      עו"ד יקי רנד | 24/05/2009 13:28

      הנהג איננו יכול לתבוע את קרנית, אלא אך ורק נוסעיו. במידה והיה מעורב רכב נוסף, יתכן והנהג אשר נסע ללא ביטח חובה, יוכל לתבוע את נהג הרכב המעורב ו/או מבטחת רכב זה בכיסוי אחריות צד ג', וזאת במידה ונהג הרכב המעורב אחראי לתאונה.