חוו"ד מומחה

  • גילוי ועיון מסמכים
    דנה | 08/05/2009 19:13

    שלום רב האם בתביעת חוב בגין נזקי שכירות שהתחילה מבקשה לביצוע שטר ושניתנה בה הרשות להתגונן והתיק הועבר לסדר דין רגיל ובהחלטה לקראת קדם משפט מורה בית המשפט על גילוי ועיון הדדי במסמכים ולי יש שתי שאלות : 1 - האם חובה עלי לאפשר עיון בחוות דעת מומחה כבר כעת במסגרת הגילוי והעיון או שרק אחרי שחוות דעתו של המומחה תצורף לתצהיר עדות ראשית בעת שזו תוגש ,רק אז עלי להעביר העתק מחוות דעתו של המומחה לנתבעים (כי איזה סיבה יש לי להעביר כבר כעת לנתבעים את חוות הדעת למעלה משישה חודשים לפני הקדם משפט ) 2 - האם אחרי שהגשתי את חוו"ד המומחה עלי לזמן את המומחה כדי לאפשר את חקירתו הנגדית או רק אם הצד השני מודיע על רצונו לחקור ואם לא הודיע על כך אין חובתי לזמן את המומחה אני מבקשת לציין ששאלתי כבר כמה עו"ד ומכל אחד קיבלתי תשובה שונה ואני ממש לא יודעת כבר מה לעשות .ובבקשה אל תהיו לקוניים תענו ברוחב לב . בתודה מראש . דנה (עו"ד ירוקה)

    • חוו"ד מומחה
      עו"ד יקי רנד | 10/05/2009 10:59

      חוו"ד מומחה בענין שאינו ברפואה, צריכה להיות מוגשת במועד אשר נקבע להגשת תצהירי עדות ראשית מטעמך, ובמידה ולא ייקבע מועד שכזה, 90 יום לפני ישיבת ההוכחות. אני מבין משאלתך, כי אינך מעונינת ליתן לנתבע יתרון דיוני בכך שחווה"ד תיחשף בפניו כבר עתה, וכך יתאפשר לו להיערך עם חוו"ד נגדית. בעקרון, את צודקת, אולם בפועל, אין בכך ממש, שכן ממילא הוא יוכל בשלב מאוחר יותר להוציא חוו"ד נגדית במידה ויחפוץ בכך. במידה והתביעה לביצוע שטר נתמכה בחוו"ד בגין הנזק, דבר זה רק מטה את הכף לחשיפת חווה"ד כבר עתה. לסיכום, במידה ומדובר ביוזמה מצד הנתבע לעיין בחוות דעתך, אינני רואה כיצד תוכלי לסרב לכך, וגם בעדר בקשה שלו, הייתי מצרף חווה"ד. לגבי השאלה השניה, התשובה קצרה, הנתבע צריך לבקש לחקור המומחה מטעמך, שאם לא כן, הוא מודה בתוכן חווה"ד.