ההבדל בין גזל וגניבה

  • ההבדל בין גזל וגניבה
    שמעון | 30/04/2009 12:19

    רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין גזל וגניבה ואם אפשר גם ההבדל בין תרמית והטעיה --זה דחוף לי אז תודה רבה רבה לעוזרים

    • ההבדל בין גזל וגניבה
      עו"ד גיל קראוס | 30/04/2009 14:56

      שמעון צהריים טובים, גזל ותרמית אלו הן עוולות שקבועות בין היתרפקודת נזיקין. גניבה קבועה בין היתר בחוק העונשין ואילו הטעיה בין היתר בחוק החוזים. לפיכך, ההשוואה בין ערכים אלו היא בעייתית, תלוי באילו נסיבות מדובר. בכל מקרה, לכל אחד מן הערכים הגדרה מדויקת בחוק ותוכל לעיין ישירות שם.