אי זימון עד

  • שאלה
    שאול | 28/04/2009 22:40

    שלום, שאלתי היא האם יש עילה נזיקית (עשיית עושר ולא במשפט?) כל שהיא, נגד נתבעת (רשות מקומית) שלא הביאה עד מרכזי לו התחייבה (ובכך למעשה מנעה ממני כתובע להביאו), ובשל כך נדחתה התביעה שלי? חשיבות העד נעוצה בשאלה המשפטית הרלוונטית - האם התבקשתי לבצע שעות כוננות, בגינן תבעתי שכר עבודה, או שמא ביצעתי שעות בלא דרישת המעסיק (= העד שהיה אמור להגיע). מסתבר, שהיא כלל לא זימנה אותו לדיון (כנראה מתוך הבנה שהוא אינו משרת את עניינה. שעה שלעד אחר היא כן שלחה זימון. מה שאומר כי המנעות מזימון העד לא היה מקרי אלא מתוכנן ומחושב). ניתן לטעון שיכולתי לזמנו, אך שעה שצד אחד מתחייב להביאו, יהיה זה מיותר להזמינו גם על ידי. בסיכומיה טענה הנתבעת כי העד מסרב לבוא. שעה שהוא כלל לא התבקש לבוא. ולמעשה יש כאן גם שיבוש מהלכי משפט. אשמח ואודה על קבלת תשובה.

    • אי זימון עד
      עו"ד גיל קראוס | 30/04/2009 10:48

      שאול בוקר טוב, אם הנתבעת מסרה הצהרות כוזבות כלשהן, אז יכול ועומדת לך עילה נגדה. יחד עם זאת, עצם העובדה שהצד השני זימן את העד איננה מסירה את האחריות ממך לזמן את העד ו/או לוודא את הגעתו במידה ואותו עד נחוץ לך להוכחת תביעתך.