נפילה בגן משחקים

  • נפילה בגן המשחקים
    ערן | 26/04/2009 21:46

    שלום רב בני בן ה-5.5 נמצא בגן חובה בקיבוץ בצפון הארץ לאחר שהוצאתי אותו מהגן הוא שיחק בגן המשחקים הסמוך לגן. בני עלה על מגלשה החליק ממנה פרק את המרפק ואף שבר את העצם. בעקבות כך עבר ניתוח ביד ולאחר יומיים שוחרר כיום הוא נמצא עם גבס במשך חודש ויצטרך לעבור טיפולי פיזוטרפיה 1. האם אני תובע את הקיבוץ או את הרשות המונציפלית. 2.האם צריך להוכיך כי יש רשלנות בגן המשחקים שלא התקינו מגן למגלשה? 3. האם אפשר לתבוע את משרד החינוך על כך תודה מראש

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הצפון

    • נפילה בגן משחקים
      עו"ד כהן גיא | 27/04/2009 12:01

      שלום ערן לכאורה אין קשר בין המוסד החינוכי למתקנים. לכן לא הבנתי מדוע לתבוע את משרד החינוך יש לבדוק האם יש כשל במתקן ולתבוע פיצוי ממי שהתקין ו/או מתחזק אותו.

    • נפילה בגן משחקים
      עו"ד גיל קראוס | 27/04/2009 17:40

      הערה קטנה - את משרד החינוך ברשלנות לא תוכל לתבוע, אך תוכל להגיש תביעה מכוח פוליסת ביטוח תלמידים שחלה על כל התלמידים בבתי הספר ובגנים העירוניים, גם בגין פגיעה שנגרמה מחוץ לגן הילדים כמו במקרה של בנך.

    • נפילה בגן משחקים
      אילן לביא | 28/04/2009 12:40

      שלום לך לדעתי , עליך לבצע בדיקה של המתקן והתאמתו לתקן ישראלי ת"י 1498 שהינו תקן רשמי ומחייב. את הבדיקה עליך לבצע באמצעות מומחה בטיחות אשר יקבע תקינותו. לאחר מכן , באם יש מקום להכין חוות דעת תוכל לתבוע את הרשות המקומית ו/או יצרן המתקן. בהצלחה

      • נפילה בגן משחקים
        אילן לביא | 28/04/2009 19:14

        בנוסף בדוק בבקשה את קרקעית המתקן. על פי התקן הישראלי 1498 הוא חייה להיות מכוסה בחול ים בעומק של 30 ס"מ או חומרים אחרים כמפורט בתקן וזאת על מנת למנוע פגיעה גופנית ונזק , בשל נפילה.