תשובה

  • פגיעה בעבודה ללא תביעה כנפגע עבודה
    נפגע אחד | 16/04/2009 20:26

    נפגעתי ברגליי במהלך עבודתי כתוצאה מנפילה לבור בשטח העבודה (עבודות בניין). משיקולים כלכליים הגשתי רק תביעה לדמי פגיעה ולא הגשתי תביעה כנפגע עבודה כי בפועל למרות שרגליי בסדים עד היום ולמרות שאני סובל מכאבים, חזרתי לעבוד תוך יומיים מהפגיעה כדי לא להפסיד את מקום עבודתי. האם למרות שלא תבעתי בביטוח לאומי פיצויים כנפגע עבודה אלא רק דמי פגיעה, האם יש לי קייס לתבוע את חברת הביטוח של המעביד שלי, אולי רשלנות?

    • תשובה
      קובי | 16/04/2009 22:31

      שלום, מיום הפגיעה אחרי יומיים חזרת לעבודה הרגילה שלך, 9 ימים ראשונים כנפגע משלם לך המעסיק, תוכל להגיש תביעה לחב' הביטוח של המעסיק ומה תומר להם שחזרת אחרי יומיים לעבודה, "באמת",

    • תשובה לשאלה
      עו"ד גיל אלגום | 16/04/2009 23:34

      בהחלט תוכל לתבוע חברת ביטוח של המעסיק, במידה ויש רשלנות.

      • לעו"ד אלגום, תודה על תשובתך.  לת
        הנפגע | 19/04/2009 13:58

      • תשובתך לנפגע אחד
        ד.קובי | 19/04/2009 20:01

        שלום לך עו"ד גיל אלגום, כאשר אתה לא פורס את הבעיה של נפגע אחד, א. אתה עונה בתשובה כפי שהנפגע רצה לשמוע. ב. בתשובתך החדרת בו בטחון עצמי העלול להכניסו למערבולת כשאתה לא שם להגן עליו. הכי קל לתת תשובה כזו, אילו קראת בעיון את המקרה הייתה מבין שהנפגע נעדר יומיים בלבד מהעבודה ולאחר מכן המשיך לעבוד כרגיל..תודה וסליחה.

        • לד. קובי - בהנחה שהינך עו"ד
          נפגע אחד | 22/04/2009 10:00

          אני מעריך את תשובותיך באתר ונהנה מהם. אבל אציין שהערתו של עו"ד אלגום כיוונה לחששי והערתך במקרה שלי הייתה מיותרת. לדעתי, אכן מאד יכול להיות שמדובר ברשלנות של מקום העבודה שלי. הבור בעומק של כ- 2 מטר לא גודר. לא היו שלטי אזהרה. כלום. כהדיוט, נראה לי שמדובר ברשלנות. אני רק לא ידעתי אם זו עילה לתביעה מול חברת הביטוח של המעסיק שלי. ולכן פניתי. עכשיו כשאני יודע, דוקא מתשובתו של עו"ד אלגום, שיש בסיס כלשהו לתביעה אגש לעו"ד שיבדוק מהבחינה המשפטית ובצורה יסודית אם יש לי קייס. באשר לנזק, אמנם נעדרתי יומיים וחזרתי אך עד עכשיו אני עם סדים ברגליים וסובל מאד. אני בא לעבודה רק כדי לא להפסיד את מקומי בה.אז נזק בכל זאת יש לי. ברור שבמסגרת הפורום קשה "לקלוע" לשאלת הפונה. אך דווקא בשל ראוי לתמצת אפשרויות נוספותת או לפחות להזהיר את הפונה שיכולים להיות היבטים אחרים ו/או נוספים במקרה שלו. תודה בכל אופן.