תביעה נזיקית- אזרח עובד צה"ל

  • לעו"ד יקי שלום רב- ברצוני לברר שאלה קטנה
    לימור | 29/01/2009 11:30

    אזרח שהוא עובד צה"ל מעוניין לתבוע את צה"ל כמעסיקו- תביעה נזיקית -נזק נפשי - היכן התביעה תתברר בבי"ד לעבודה או בבימ"ש אזרחי? רב תודות להתיחסותך (אגב עוה"ד בפורום זה בדיני העבודה הפנה אותי לפורום בנזיקין)

    • תביעה נזיקית- אזרח עובד צה"ל
      | עו"ד יקי רנד | 29/01/2009 13:39

      לשם סיווג התיק באופן מושלם, יש להכיר את המסכת העובדתית. הכלל הוא, כי תביעה נזיקית המוגשת ע"י עובד כנגד מעביד, לרבות אזרח כנגד צה"ל, תוגש לבית משפט אזרחי. עם זאת, קיימים מס' חריגים בחוק ובפסיקה, המקנים סמכות לבית הדין לעבודה. בעניננו, ככל שמעונין האזרח לתבוע צה"ל, בשל רשלנותו כמעביד, אזי, פתוחה בפניו הדרך להגשת תביעה בבית משפט אזרחי. עם זאת, במידה ומדובר בנזק נפשי, אשר ניתן לסווגו כתאונת עבודה/מחלת מקצוע וכיו"ב, אזי, יש מקום למעורבות של המוסד לביטוח לאומי.