נזק עקב תקלה חשמלית

  • נזק לחנות שנגרם על ידי חברת חשמל. במתחם שלנו בצעו
    ג'ימי | 07/01/2009 17:53

    עבודות על ידי חברת החשמל שפגעו בכבל. הכבל מעביר לחנות חשמל. כתוצאה מהכבל הפגוע, נשרפה פזה מתוך 3 פזות אשר מכוחם פועל מקרר מוצרי חלב ומקפיא. זה קרה ערב שמחת תורה, כל המוצרים התקלקלו ונאלצתי לזרוק אותם. אבל חברת החשמל באה לתקן רק לאחר 3 ימים, דבר שגרם לי נזק רב כי לא היה חשמל בחנות והמקררים לא עבדו. הפסדתי סחורה, הפסדתי לקוחות ונאלצתי לשלם לטכנאי עבור המנוע שנשרף כתוצאה מכך. אני רוצה לתבוע את הנזקים, האם לתבוע בתביעות קטנות או בבית משפט רגיל. האם יש סיכוי לתביעה בתביעות קטנות, האם יש סיכוי לתביעה בכלל.

    • נזק עקב תקלה חשמלית
      | עו"ד יקי רנד | 08/01/2009 12:47

      לצורך הוכחת תביעתך, יהא עליך להוכיח כי חב' החשמל התרשלה בביצוע העבודות, ולאחר מכן התמהמה שלא לצורך בתיקון. ניתן להגיש תביעה מסוג זה, הן בבי"מ השלום, והן בתביעות קטנות, אלא אם כן סכום התביעה גבוה מסך 30,000 ש"ח, שאז ניתן לתבוע בשלום בלבד. קשה לומר לך מהם סיכויי התביעה המדויקים, שכן חסרה התמונה העובדתית המלאה. תוכל להסתייע במסלול היעוץ האישי לצורה קבלת ייעוץ נוסף.