דליפה מצינור ביוב

  • פריצה והפקרה של דירתי
    מלי | 07/12/2008 09:41

    שלום, נעדרתי מהארץ שנה וכשחזרתי התברר לי שהמנעול הוחלף ע"י העיריה. לאחר מאמצים רבים השגתי את נציג של העיריה שנתן לי את המפתח. כשפתחתי את הדלך חשכו עיני. כול הדברים היקרים נעלמו, ציוד חשמלי וציוד ערכי בערך של 20 אלף שקל. התברר לי שהיתה דליפה מצינור הביוב שעובר דרך הדירה שלי. לכן נציג העיריה הביא פורץ מומחה, תיקן את הצינור והשאיר את המפתח אצל השכן. נוסף לזה המתקנים השאירו את הצינור בקיר פתוח ולא ניקו את שאריות הקיר ששברו. העיריה והשכן טוענים שלא לקחו כלום ודורשים את דמי התיקון. מה אני עושה?

    • דליפה מצינור ביוב
      עו"ד גיא כהן | 07/12/2008 11:54

      שלום מלי הביאי שמאי או שרברב שיומר לך מהיכן הדליפה. האם מדובר בצנרת שלך או של הרכוש המשותף. אם זה שייך לרכוש המשותף ניתן לדרוש הנזק מוועד הבית ו/או הביטוח. אם מדובר בבית חדש יחסית ניתן לפנות בדרישה לקבלן.

      • לא הסברתי את עצמי נכון
        מלי | 07/12/2008 13:30

        עו"ד גיא כהן שלום, אולי לא הסברתי את עצמי נכון. מה שחשוב הוא שהציוד בדירה נעלם. הדירה היתה נעולה ללא סמנים של פריצה וכל הרכוש החדש והטוב התנדף. כמו שאמרתי העיריה נתנה את המפתח לשכן, שמספר סיפורים על פריצה של עבריין. יכול מאוד להיות שהשכן גנב את התכולה כי המפתח היה בידו 9 חדשים. השאלה שלי מי אחראי לתכולת הדירה אחרי שהרשות המקומית פורצת את המנעול? והאם העיריה רשאית להשאיר את המפתח בידי השכן שאין לי איתו כל קשר.

        • נזקי דירה
          | עו"ד יקי רנד | 07/12/2008 14:25

          לצורך קבלת תשובה מלאה, עליך לפרט שני ענינים מהותיים. 1. האם דירתך היתה מבוטחת במועד האירוע המדובר. 2. האם מדובר בצינור המצוי בשטח דירתך או שמא מדובר בצינור של הבנין. מעורבות העירייה בפרשה, מהווה אינדיקציה לכך כי מדובר בצינור המתוחזק ע"י העירייה, מה עוד ולא נדרשת לשאת בעלות התיקון. נושא תיקון הצינור והשארת הדירה במצב ראוי, הנו באחריות הגורם אשר צריך לשאת בנזק ( עירייה, אתה, או ועד הבית ). באשר לגניבת התכולה, הרי שמדובר בענין פלילי ועליך להגיש תלונה במשטרה לאלתר, וכן לערוך בירור מקיף אל מול העירייה. במידת הצורך, יש לשקול הגשת תביעה כנגד העירייה ו/או השכן אשר הנך חושד בו. לטיפול מקיף ניתן לפנות לייעוץ האישי.

          • תודה,  לת
            מלי | 07/12/2008 19:33