לשון הרע במקום העבודה

  • הוצאת לשון הרע
    שרון | 01/12/2008 07:54

    שלום רב נערך לי שימוע לפני כמס' חודשים בארגון גדול. רובו של השימוע הורכב משקרים וסילופים שאת חלקם ניתן להוכיח על ידי תדפיסים ממוחשבים וטלפונים וחלקם ניתן להוכיח שלכל הפחות יש ספק בכך שאני זו שנכחתי בארועים המיוחסים לי. לצערי השימוע והשלכותיו פגשו בי בתקופה של שכול אישי, ולו בכדי הגבירו הילוך המעבידים שלי דווקא בתקופה ההיא. וכל שביקשתי היה להתפטר מהמקום, כמו כן חתמתי על הסכם סודיות הדדי בכל הנוגע לשימוע כמו גם הסכם שמדגיש את זכאותי לפיצויים וכדומה. מאז כל סעיפי ההסכם כמעט לא קוימו, הפיצויים הולנו, השכר האחרון כנ"ל (בסוף קיבלתי אבל לקח זמן), נאלתי להחזיר ציוד שהיה שייך לי ומעוגן כך בחוזה, ועוד. הימים חולפים ואני רותחת מכעס על העוול. הכפישו את שמי, פגעו ביושרה שלי, הציגו כביכול אירועים מאירועים שונים כאשר האשמים בהם, באו להעיד נגדי וכך גלגלו אחריות. אני רוצה לדעת, האם אני יכולה היום לתבוע את האנשים אאחד אחד תביעות דיבה? הבעיות שאני רואה לפניי: 1. מדובר בשימוע, הבנית ששימוע הוא הליך שמגן על הנאמר בו. האם זה נכון בכל מקרה? 2. אם זה נכון, האם כשאני קוראת את החומר כתוב שעובד אחד מספר בשימוע שסיפר לעובד אחר על המקרה, והרי לספר לעובד אחר, לא מוגן מבחינת החוק, כמו תלונה למעביד, האם במקרה הזה ניתן לתבוע? 3. אם חלק מהעובדיםש דיברו נגדי הם עובדי קבלן, האם הסכם הסודיות שחתמתי מול הארגון שבו עבדתי לא תופס? 4. האם אני יכולה בכלל להפר את הסכם הסודיות בתביעות דיבה בעילה שהארגון שלי הפר את ההסכם קודם ( ויש לי הוכחות)? 5. האם במידה והדבר יגיע לבית משפט, אני אוכל לדרוש מהארגון שלי חומר, תדפיסים וכו' להוכיח את חפותי? 6. אני מבינה שיש מכתב שמוציאים קודם לנתבע, ובו מבקשים ממנו לחזור בו מכוונתו וכ', האם הנתבע יכול לומר שעצם העובדהש אני מאשימה אותו בשקר, משמעו הוצאת דיבה מבחינתי? 7. אם "כבר יצא לי שם" הבנתי שזו גם בעיה להוכיח נזק, אבל הנזק הוא מצטבר, כשמנהל מלמעלה מושך את החוטים ופתאום מתעוררות "תלונות" שביחד יצרו את "השם". האם כדאי להתחיל את זה, כלומר האם אפשר להוכיח שכל תלונה כזו היא נזק בפני עצמו למרות שכבר יש לאדם "שם"? אודה על תשובה מפורטת. אני חייבת להוציא את הצדק לאור ולגרום לאשמים לשלם על העוול הבלתי נסבל שנעשה לי. תודה רבה, שרון הערת מערכת: לקריאה אודות לשון הרע >>

    • לשון הרע במקום העבודה
      | עו"ד יקי רנד | 01/12/2008 18:33

      שרון שלום, פנייתך מורכבת והיא משיקה הן לתחום הנזיקין והן לתחום דיני העבודה. לצורך קבלת תשובה מעמיקה הנך מוזמנת לעשות שימוש במסלול היעוץ האישי.