תשובה

  • פעמיים פסק דין לטובתי. האם ישרא לטובתי.
    יוסי יוסי | 25/11/2008 23:04

    מקווה שהגעתי למקום הנכון. זכיתי בתביעה קטנה בפסק דין בהעדר הגנה. הנתבע הגיש בקשה לביטול פסק דין ובקשתו נתקבלה וכתנאי לכך נפתח דיון עם שופט אחר ונקבע מועד חדש לכתיבת כתב הגנה. הנתבע לא הגיש כתב הגנה ובפעם השניה ביקשתי מבית המשפט לקבל פסק דין בהעדר הגנה תוך שימת דגש שזו כבר הפעןם השניה שהנתבע לא פועל להגשת כתב הגנה. גם הפעם קיבלתי פסק דין בהעדר הגנה. את פסק הדין נאלצתי לבצע במסירה אישית על ידי שליח. יצויין ויודגש שיש לי עותק מבקשת הנתבע לביטול פסק הדין . בקשה שנכתבה בכתב ידו של הנתבע. האם יש חשש שמא שוב הנתבע יבקש את דחיית פסק הדין ושוב בית המשפט יקבל זאת וכך יהיה חתול ועכבר אין סופיים ביני לבין הנתבע? במיקרה כזה מתי יש לפנות להוצאה לפועל? אשמח לתשובה.

    • תשובה
      עו"ד גיל אלגום | 25/11/2008 23:37

      לא ברור משאלתך האם הוא הגיש בפעם השניה גם כן בקשה לביטול פסק דין בהעדר הגנה. מכל מקום, בית המשפט בודק את סיכויי ההצלחה בטענות ההגנה אך גם את הסיבה למחדל של אי הגשת כתב ההגנה. ככל שהדבר חוזר על עצמו, בית המשפט עשוי לשקול זאת לחובתו. אין מניעה לפתוח תיק הוצאה לפועל משפסק הדין לא בוטל ולא ניתן צו עיכוב ביצוע לפסק הדין.

      • הבהרה לעו"ד
        יוסי יוסי | 26/11/2008 08:55

        אגב היוסי יוסי ששאל שאלה מענינת על הקשר בין דמיון למציאות איננו אני. תודה על התגובה המהירה. הבהרה: נכון לעכשיו אני ביקשתי פעמיים פסק דין בהעדר הגנה ובקשתי נתקבלה. הנתבע מצידו ,נכון לעכשיו, ביקש רק פעם אחת ביטול פסק דין ובקשתו נתקבלה. אך אני חושש שהוא יבקש פעם שניה. אמרו לי /שמעתי שבמצב של פסק דין ללא דיון כמו בעניני לפני שאני ניגש להוצאה לפועל אני צריך לגשת למשרד הפנים. האם זה נכון? איזה טופס למלא אם כן במשרד הפנים? אשמח לתשובה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת הוצאה לפועל טפסים

        • תשובה ליוסי יוסי
          עו"ד גיל אלגום | 26/11/2008 11:09

          לא ידוע לי על מילוי טופס במשרד הפנים. יש צורך למלא טופס בקשה לביצוע פסק דין בלשכת ההוצאה לפועל והדבר כרוך גם בתשלום אגרה. רצוי לנהל תיק הוצאה לפועל בעזרת עו"ד. דבר נוסף: כך בחשבון שכל עוד לא המצאת לחייב את פסק הדין, עומדת לו הזכות לבקש לבטל את פסק הדין במשך 30 יום ממועד ההמצאה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת הוצאה לפועל טפסים

          • תשובה מדויקת יותר
            עו"ד גיל אלגום | 26/11/2008 11:47

            ליתר דיוק: יש להמציא יחד עם הבקשה לביצוע פסק דין אישור בדבר פרטי החייב וטופס ממשרד הפנים מהוה אישור כזה. תשובתי הקודמת התיחסה למקרה שבו הגיש החייב כתב הגנה במסגרת תיק בית המשפט שניתן בו פסק הדין שלגביו הוגשה בקשת הביצו. במקרה שכזה בו ציין החיב את מספר זהותו על כתב ההגנה, ניתן להגיש את העתק כתב ההגנה במקום האישור בדבר פרטי החייב. יש למלא טופס בקשה למתן תיעוד ממרשם האוכלוסין אליו עליך לצרף את פסק הדין. פרטים באתר http://www.moin.gov.il/