צילום פוגע

  • פירסום צילום פוגע
    d | 12/10/2008 18:58

    לפני כשנתיים תלינו על הבית שלט המתנגד להצבת אנטנות סלולריות באיזורינו. הצלם של זומאפ צילם את הבית ומאז כל אדם המחפש את הבית נתקל בתמונה. בימים אלו אנחנו מנסים למכור את הבית וצילום זה מבריח קונים. השאלה שלי - לאחר שפנינו לזומאפ ולא נעננו (יש רק כתובת דוא"ל ואף אחד לא עונה) מה האפשריות החוקיות? האם ניתן לתבוע את האתר? תודה מראש ד

    • צילום פוגע
      | עו"ד יקי רנד | 15/10/2008 15:38

      על פניו, עושה רושם, כי אכן מוסב לך נזק כתוצאה מפרסום תצלום ביתך, עליו תלוי השלט הנוגע לסכנת האנטנות. על מנת לבחון סיכויי תביעתך כנגד האתר המדובר, יש לעמוד על מס' נקודות מפתח. כנקודת מוצא, נצא מתוך ההנחה, כי פרסום תצלום ביתך באתר, לכשעצמו, איננו אסור. כעת נשאל, מיהו הגורם שתלה השלט מלכתחילה? באיזה שלב הסרת השלט אם בכלל? האם בסביבת מקום מגוריך אכן מוצבות אנטנות סלולריות? מתי נעשתה הפנייה לאתר למען יוריד תמונת ביתך או יעדכנה ? לאחר מענה לשאלות אלו ועוד, ניתן יהיה לגבש חוות דעת מעמיקה יותר, האם ניתן לייחס אחריות לאתר. יש לזכור, כי מלכתחילה, בכך שתלית השלט על ביתך, הבאת על עצמך פגיעה מסוימת בערך הבית, שכן עוברים ושבים, ואנשים שבאו לראות הדירה היו מבחינים בשלט על נקלה, גם מבלי לגלוש באתר. לסיוע נוסף הנך מוזמן לפנות למסלול הייעוץ האישי.