לשון הרע ואינטרנט

  • תביעת דיבה/הוצאת לשון הרע
    שלמה | 06/10/2008 20:43

    האם פרסום הודעה בפורום מסויים באינטרנט על שירות לוקה שקיבלתי בחנות מסויימת יכול לשמש עילה לתביעת דיבה נגדי?

    • לשון הרע ואינטרנט
      | עו"ד יקי רנד | 07/10/2008 03:15

      בעקרון, ע"פ הפסיקה הרווחת, פרסום באינטרנט נופל לפתחו של חוק איסור לשון הרע. עם זאת, ע"פ תאור המקרה, דומה כי מדובר בהבעת דעה בתום לב מצידך, אשר אינה מהווה לשון הרע, ומכל מקום חוסה תחת מי מבין ההגנות הקבועות בחוק. אם מעבר להתייחסותך לטיב השירות שקיבלת, לא הוספת מילות נאצה, לא מסרת עובדות כוזבות במכוון וכיו"ב, אתה יכול לישון בשקט.

      • שאלה נוספת בנושא
        שלמה | 07/10/2008 18:49

        האם זה שכתבתי לקוראים לא להתקרב לעסק וכי הם מוכרים סחורה פגומה (סחורה סוג ז' בלשון ההודעה) יכול להחשב כמילות נאצה?? תודה מראש