הפסקת טיפול קוסמטי עקב מצב רפואי

  • זכויותיה של חולת סרטן
    רחל | 05/10/2008 01:24

    בחודש יולי שנת 2004 התחלתי בטיפול להסרת שיער אצל קוסמטיקאית. במהלך הטיפול ( 05/2007 ) חליתי בסרטן. עם תחילתם של הטיפולים הכימותרפיים הקפאתי את הטיפולים להסרת שיער מתוך כוונה להמשיך אותם מאוחר יותר. למרות שהבראתי נקלעתי לבעיה: הקוסמטיקאית אינה מוכנה להמשיך ולטפל בי. לדבריה, החברה שממנה שכרה את המכשיר הזהירה אותה מלשוב ולטפל בי לאור ההיסטוריה הרפואית שלי. לדבריה הטיפול עשוי להזיק לי ופוליסת הביטוח שלה לא מכסה לקוחות מ"הסוג שלי". בכדי להמשיך ולטפל בי היא דורשת לקבל אישור בכתב מאונקולוג. נוסף על כך היא רוצה שאחתום לה על מסמך בו מסירה אני אחריות ומוותרת על זכויותיי העתידיות בכל מה שקשור לטיפול. מותר לה לעשות את זה? אם חליתי תמו זכויותיי? היא עצמה לא מציגה שום אישור המאמת את הסתייגויותיה: שום רופא מטעם החברה לא פנה אליי או שאל אותי מהו סוג הסרטן בו חליתי איזה סוג של כימותרפיה קיבלתי וכו'... היא פשוט הודיעה לי ש"אמרו" לה שאסור לה לטפל בי! מיותר לציין, לאחר הודעתה כי הטיפול עשוי להזיק לי ובאין כל מסמך המפרט את ההסתייגויות והסיכונים בטיפול שכזה אין ביכולתי להוכיח את ההפך. עקב אזהרותיה והפחדותיה הבנתי שאין לי ברירה כי אם להפסיק את הטיפול. לאור האמור, ביקשתי לקבל החזר כספי יחסי בגין טיפולים שלא עברתי וגם לא אעבור - בקשה זו נדחתה על הסף. אני כועסת ומרגישה מרומה: נראה לי שבמקום לנהוג בי ברגישות יתר מנצלים את מצבי: נקלעתי למצב אותו לא היתה לי אפשרות לחזות (...שלא לדבר על סבל קושי וייסורים יומיומיים המהווים חלק בלתי נפרד מהתמודדותו של חולה עם מחלת הסרטן) שילמתי מראש (בין השנים 2004-2007) עבור שירות שאין ברצונה / יכולתה של הקוסמטיקאית לספק לי. (לדבריה, היא את שלה עשתה עד למועד בו חליתי, היא לא אשמה שחליתי וזו די בעיה שלי...!) היא הודיעה לי שבכל מקרה ובשום מקרה היא לא נוהגת להחזיר כסף! האם יש עילה לתבוע ולבקש החזר יחסי? אין לי מושג מה מסרו לה בחברה: אם נכון / אם לאו - בכל מקרה ברור לי שהיה ויש ספק לאור עברי הרפואי משמע: אין ספק! האחרונה שתרצה "להמר" על חייה זו אני. אין לי בעיה להפסיק את הטיפול ובלבד שאפוצה: זה נראה לי אנושי הגיוני וברור. האמנם? התנהלותה של הקוסמטיקאית נראית לי לא הוגנת : היא מודיעה לי ששימוש במכשיר באמצעותו היא מטפלת בקהל לקוחותיה עשוי להזיק לי מבקשת אישור רפואי שאין מניעה להמשיך ולטפל בי... ובעצם הפחדותיה מונעת קבלת אישור מתאים מבלי שהיא עצמה סיפקה כל אישור המאמת את הסיכונים עליהם היא מצהירה. פועל יוצא, הקוסמטיקאית מרוויחה פעמיים: מחד, היא לא ממשיכה לטפל בי מאידך, נהנית בדיעבד מתשלום שביצעתי עבור שירותים שאין בכוונתה להמשיך ולספק לי. התייחסות קונקרטית לדבריי נענתה באופן הבא:לטענתה, עברתי 25 טיפולים בממוצע בכל אזור בו טופלתי, לדבריה: כיום היא מספקת לקהל מטופליה 10 טיפולים בלבד. מה הקשר? ( מה גם שלא מדוייק...) לא נראה לי שתשובתה קשורה לעניין שעליו התדיינו... חשוב לציין: כשהתחלתי בטיפול הובטח לי בע"פ שאקבל כמה טיפולים שיהיה צריך עד לקבלת תוצאה שהינה משביעת רצון. נכון ליום בו הפסקתי את הטיפולים שום אזור בו טופלתי לא הוסר בו השיער לחלוטין. זאת ועוד, הקוסמטיקאית מאשרת בע"פ שבשנת 2004 לא הגבילה את כמות הטיפולים : לדבריה, אם לא הייתי חולה הייתי ממשיכה "ליהנות" מ טיפולים עפ"י הסיכום שלי איתה משנת 2004 ( יש עדה להודאתה זו ). אני רוצה לתבוע את הקוסמטיקאית בבית משפט לתביעות קטנות ולבקש מחצית מן הסכום אותו שילמתי . האם יש בסיס משפטי לטענותיי/תביעתי - היה ויש, איזה טיעון עליי להציג ובאיזה מסמכים נכון שאצטייד מלבד קבלות המעידות על תשלום לטובתה, ואישור כי חליתי בסרטן? אני מודה לכם מראש על רגישותכם והתייחסותכם.

    • הפסקת טיפול קוסמטי עקב מצב רפואי
      | עו"ד יקי רנד | 05/10/2008 10:01

      נסיבות המקרה מעלה שאלות צרכניות וחוזיות כאחד. סרובה של הקוסמטיקאית להמשיך ולטפל בך עקב מחלתך, ממנה החלמת, אינה מופרכת, מאחר ויתכן ובאמת הטיפול עלול להזיק לך ועל כן איננה רוצה לקחת אחריות, אם כי מוטב היה לו היתה תומכת סרובה בהנחיה רפואית ברת סמכא ולא מעלה טענה זו בעלמא. כמובן שאם מדובר בסירוב סתמי חסר ביסוס רפואי, הרי שסיכויי התביעה משתפרים. הסוגייה המרכזית, הנה זכותך לקבל פיצוי עקב הפסקת הטיפול. זכות זו מורכבת משני נדבכים. ראשית, האם באמת המשך הטיפול יחשוף אותך לסיכון רפואי ממשי? מדובר בשאלה רפואית גרידא, וכעולה מפניתך, התשובה היא חיובית, ובכל מקרה אינך מתכוונת להמשיך בטיפול. עלייך להזדקק לחוו"ד רופא בענין אשר תתיר/תאסור המשך הטיפול. שנית, במידה והתשובה לשאלה הראשונה חיובית, קרי, אינך יכולה להמשיך בטיפול, עולה השאלה האם את זכאית לפיצוי בהתחשב בכך כי את הגורם אשר הביא לסיום הטיפול ( ליתר דיוק מחלתך ) ? ובכן, לשם כך יש לבדוק הפן החוזי, לאמור, האם נחתם חוזה בין הצדדים אשר מתייחס לשינוי רפואי במצב המטופל/הלקוח במהלך הטיפול, האם ישנה התייחסות לסיכול החוזה, האם ישנה התחייבות מצד המטפל לגמר טיפול ללא התנייה במשך הטיפול וכיו"ב. בנוסף, ישנה חשיבות להסכמות ואמירות בע"פ מצד המטפל, כפי שציינת, ביחס למחויבותו להשלים הטיפול, יהא מס' הטיפולים אשר יהא. לסיכום, על מנת לבחון הגשת תביעה, יש לבדוק הן הפן הרפואי והן הפן החוזי-צרכני בהתאם למתווה האמור. במידת הצורך הנך מוזמנת לפנות למסלול הייעוץ האישי. בהצלחה !

      • תודה לך על התייחסותך הרצינית והמעמיקה.  לת
        רחל | 05/10/2008 15:51

      • בהמשך להמלצתך לבדוק את הפן החוזי...
        רחל | 06/10/2008 18:33

        ...לא זוכרת שחתמתי על חוזה כי אם על נייר סטנדרטי בן עמוד אחד. לאור הסכסוך שאליו נקלענו אין לי ספק: הקוסמטיקאית תסרב לספק לי העתק חתום. יש דרך לאלץ אותה? חובת "גילוי נאות" חלה עליה? מה עליי לעשות בכדי להמשיך ולבדוק את זכויותיי לפני הגיעי לבית משפט? עליי לכתוב לה מכתב כלשהו והיה אם לא תענה להציגו כראיה לאי שיתוף פעולה מצידה? מודה מראש.

        • מכתב דרישה
          | עו"ד יקי רנד | 07/10/2008 01:48

          אני בהחלט ממליץ על שליחת מכתב דרישה לפיצוי טרם הגשת תביעה, ובמסגרתו, תדרשי בין היתר, מלבד נזקייך, העתק מסמך ההתקשרות. ניתן לפנות למסלול הייעוץ האישי.

          • שוב תודה.  לת
            רחל | 09/10/2008 18:57

      • מכירה עו"ד שטיפל במצב דומה בהצלחה רבה!!  לת
        רוני חן | 06/10/2008 21:55

        • תודה רוני
          רחל | 06/10/2008 22:26

          תודה רוני אם כי מדובר בסכום של 10,000 ש"ח. אני לא בטוחה שכדאי לפנות לעו"ד פרטי...חשבתי יותר על תביעות קטנות?

          • הוא נותן הכוונה לתביעות קטנות. אין לך מה להפסיד..  לת
            רוני | 06/10/2008 23:39