פגיעת ספורט בעבודה

  • השלכות של פגיעת ספורט במסגרת העבודה
    מאיר | 12/09/2008 19:54

    לפני כשלוש שנים קרעתי גיד אכילס במהלך פעילות ספורטיבית של מקום העבודה. לא הייתי ער לזכויותיי ולא תבעתי בגין תאונת עבודה. לאחר כשנתיים של כאבים הכאבים חלפו אך לפי בדיקת אולטראסאונד שביצעתי, במקום עדיין יש דלקת והוצע לי לא לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית. לפיכך, עברתי לבצע הליכות (כמומלץ ע"י רוב הרופאים כיום) לצורך שמירה על הבריאות. לאחר מספר חודשים החלו כאבים בצד הירך. בצילום התגלה שקיימת שחיקת עצמות. האורטופד אמר שאולי זה בגלל הקרע בגיד ושינוי דפוס ההליכה, אפילו אם לא באופן מכוון. בימים האחרונים החלו כאבים גם בירך השנייה. טרם הלכתי לבדוק. שאלה: אם אכן קיימת שחיקת עצמות בירכיים - האם עליי להוכיח קשר בין אירוע זה לבין קריעת הגיד על מנת לטעון לתאונת עבודה? האם ניתן להתלונן על הקרע בגיד כתאונת עבודה למרות שחלפו 3 שנים ויותר? ומה המשמעות של קביעת האירוע/אירועים כתאונת עבודה?

    • פגיעת ספורט בעבודה
      עו"ד גיא כהן | 14/09/2008 18:32

      שלום מאיר עלייך להגיש תביעה לביטוח הלאומי בגין מה שארע לפני שלוש שנים, ולאחר ההכרה להגיש תביעת נכות שתכלול גם ההשלכות של הפגיעה הראשונית. לעזרה נוספת תוכל לפנות לייעוץ אישי. בהצלחה.

      • לעו"ד גיא כהן!
        מאיר | 15/09/2008 14:33

        לא ענית לי על שאלת מיליון הדולר - האם עליי להוכיח קשר בין האירוע של שחיקת העצמות שהתגלתה רק עתה, לבין קריעת הגיד על מנת לטעון לתאונת עבודה? ומה הדין אם ייקבע כי אין קשר בין המקרים. האם "לחפש" אורטופד שיימצא קשר כזה?