איומי שכן

  • השכן המקלל
    אורי | 08/09/2008 09:23

    שלום לכם,שכן שלי קילל אותי ואיים עלי עקב סכסוך בינינו למזלי הקלטתי אותו בצורה ברורה. שאלתי היא האם ניתן לתבוע אותו על חוק איסור לשון הרע ואם לא אז באיזו עבירה? מידע נוסף: חוק איסור לשון הרע

    • איומי שכן
      עו"ד יקי רנד | 08/09/2008 12:55

      חוק איסור לשון הרע אינו מתאים לענינך. עם זאת, קיימות לך מס' דרכי פעולה. ניתן להגיש בקשה לבית המשפט לקבלת צו למניעת הטרדה מאיימת ע"פ החוק "למניעת הטרדה מאיימת", ניתן להגיש תביעה נזיקית עקב הפרת החוק הנ"ל ומכוח הפרת חוק "הגנת הפרטיות", עם כי בתי המשפט אינם נוטים לפסוק פיצוי ללא הוכחת נזק ממשי, אולם לפחות יגרמו למאיים לחדול ממעשיו. במישור הפלילי, ניתן להגיש קובלנה פלילית, וכן להגיש תלונה במשטרה.