נזיקין בין ילדים בבית ספר

  • תביעה בגין נזק גופני בבית הספר
    דוד | 04/09/2008 12:03

    היום קיבלתי העתק תביעה מתלמיד שלמד עם בני בכתה י' בשנת 2003, לטענתו בזמן קטטה בין תלמידים, בעט בני ברגלו של התובע ונגרם לו נזק גופני, הוא דורש פיצויים בכמה מאות שקלים, הנתבעים הם מדינת ישראל(משרד החינוך) מנהלת בית הספר, ובני שהיה קטין בן פחות מ 15, בני טוען שאינו זוכר דבר כזה, גם אנו לא הוזמנו לבית הספר אז בגלל הקטטה, עו"ד התובע כותב שבני היה ידוע כנער אלים והורחק מבית הספר לצמיתות בגלל הארוע, גם זה לא נכון ויעידו המורים דאז והתלמידים שבני היה ההפך מכך, בתעודות ההרכה מצויין שהתנהגותו היתה טובה וטובה מאוד. הנושא נחת עלינו כרעם ביום בהיר, שאלתי, האם עלי להיות מודאג, האם לשכור עורך דין, והאם בכלל בני צד בתביעה כי ידוע שיש ביטוח בבית הספר, התבקשנו להגיב תוך 30 יום, נא עצתך, בתודה

    • נזיקין בין ילדים בבית ספר
      עו"ד גיא כהן | 08/09/2008 16:35

      שלום דוד. נסה ליצור קשר עם עורך הדין המייצג את בית הספר על מנת שייצג גם אתכם. אם זה לא יתאפשר עלייך לפנות לעורך דין. לעזרה נוספת תוכל לפנות פניה ישירה.

    • פיצוי בגין כל נזק לקטין בביה"ס ומחוצה לו
      עו" אפרים רחמיאן | 14/09/2008 22:47

      חשוב לי להבהיר, כי לכל קטין יש ביטוח לבי כל נזק- 24 שעות. שנית, נזק גוף בביה"ס מקנה אפשרות נוספת לפיצוי נזיקי (ביטוח צד ג' של ביה"ס)שני הביטוחים הם שונים: האחד ללא צורך להוכיח אחריות (מי אשם) וביטוח צד ג'- מחייב להוכיח את האחריות. רצוי כי התביעות הנ"ל יוגשו באמצעות עו"ד שבקיא בתחום הנזיקין. אוסיף כי ניתן לבתבוע הן את פוליסת הביטוח של ביה"ס והן את העירייה. המקור הנורמטיבי לכך: ס'6(ב) לבטיחות מוסדות חינוך ו/או גם תקנות התכנון והבניה (באשר לתקינות המבנה, הדרך וכו'), פקודת הנזיקין. על פי רוב האחריות היא של הביה"ס- ראה: ס'6(ב) לעיל. גם ההוצאות של ההורים עקב הפציעה של הקטין, נכללות בחישוב הפיצוי. רק בריאות