אחריות מארגן

  • האם מארגן מפגש מסויים אחראי על נזיקין במהלך המפגש?
    רועי | 27/08/2008 10:58

    אם איש או בעלי אתר כלשהו מארגנים מפגש טיסנים מונחי שלט-רחוק גדולים מאוד, (צפי של 30 משתתפים בערך). האם במקרה אסון כלשהו של משתתפים או צופים מהצד, ה"מארגנים" אחראיים ויהיו חשופים לתביעה משפטית? כמה עובדות: השטח ללא ביטוח מסודר כלשהו (מדובר על שטח שדה פתוח) השטח הוא גידול דשא של אדם פרטי (שלא קשור לאירוע/לתחום) ההזמנה וארגון האירוע רשומים ומאורגנים בפורום מסויים באינטרנט כלומר לא מפה-לאוזן.

    • אחריות מארגן
      עו"ד גיא כהן | 29/08/2008 19:55

      שלום רועי אחריות בעילת הרשלנות הינה עילה שטובה בכל זמן כנגד כל אדם. אין פטור למארגנים רק משום שהם לא גבו תשלום או כי הם לא מסודרים. נכון, זו בעיה, שלעיתים תמנע התארגנות התנדבותית. כדאי להפיץ בהזמנה כי האחריות על המשתתפים בלבד ועל כל משתתף לבדוק מראש את התנאים הבטיחותיים והאחרים. בהצלחה.