נזק בגין איחור במסירת דירה

  • תביעת נזיקין
    דיאנה_פ | 23/07/2008 14:12

    שלום רב, אם יש הפרת חוזה שכירות מצד המשכיר (אי מסירה של הדירה לשוכרים בזמן - עקב איחור של שבועיים בפיונוי דירה מצד דיירים קודמים) איזה נזק ניתן לתבוע (למשל: אפשרי לבקש החזר תשלום עבור חדר בבית מלון לתקופה של שבועיים -(השוכרים עזבו דירה שלהם ולא היה להם איפו לגור), תשלום למוביל (העברת רהיטים למחסן), החזר דמי שכירות עבור מחסן, עוגמת נפש - כמה מקובל לבקש? + איזה סוג נזק נוסף מקובל לתבוע? איזה סוג תביעה מומלץ להגיש (סדר דין) ולבית משפט רגיל או לתביעות קטנות? בחוזה אין סעיף מפורש לגבי פיצוי עבור הפרת חוזה או אי מסירה של הדירה לשוכרים במועד. תודה רבה.

    • נזק בגין איחור במסירת דירה
      עו"ד גיא כהן | 23/07/2008 16:06

      שלום רב מה שביהמ"ש יפסוק לטובתכם הוא הוצאות סבירות אשר הוצאו בפועל ויש עליהן ראיות בכתב. נראה לי כי בימ"ש לתביעות קטנות הוא הפורום המתאים.