תביעה נגד מעביד

  • הידבקות במחלה במהלך נסיעת עבודה לחול
    ליסה | 22/07/2008 19:19

    משנת 2000 עד 2007 עבדתי בחברת הייטק גדולה. בשנים 2001,2002,2003 טסתי לא מעט לחו"ל מטעם העבודה . באמצע שנת 2002 התחלתי להבחין בסימפטומים כגון פריחה מסויימת בעור ובאוגוסט 2003 איבחנו אצלי מחלת ליים (ע"י ביופסיה בתל השומר). הרופאים העריכו שנדבקתי בזה באחת מהנסיעות לחו"ל (מכיוון שהמחלה לא קיימת בארץ). המחלה מועברת ע"י נשיכה מקרציה. טופלתי במשך 6 שבועות באנטיביוטיקה חזקה והסמפטומים נעלמו. ביולי 2007, חשתי סימפטומים המזכירים שפעת ומספר ימים לאחר מכן איבדתי חלק מהשמיעה באוזן שמאל. הרופאים אמרו שזה כנראה נגרם מוירוס שפגע בעצב השמיעה. אך בספטמבר 2007, פריחה זהה לפריחה מ- 2003 הופיעה שוב על העור. טופלתי ע"י רופא מומחה למחלות זיהומיות והוא העריך שמחלת הליים חזרה. הוא גם אמר שיכול להיות שאבדן השמיעה קשור לחזרה של מחלת הליים. (עלי לציין שמספר רופאים מארה"ב שהתכתבתי איתם אמרו לי שליים עלול לחזור לפעמים אך זה נדיר שהפריחה חוזרת). הפעם הטיפול במחלה כלל החדרת צינור תוך ורידי מהיד עד ללב שבו הזריקו לי אנטיביוטיקה למשך 6 שבועות. בשנת 2006 ילדתי בת, התפטרתי ממקום העבודה לאחר חופשת הלידה מכיוון שתכננתי לחפש מקום עבודה חדש. אך לצערי נאלצתי לדחות את התוכניות כדי לעבור את הטיפול במחלה. התהליך כאב מאוד, כלל תופעות לוואי רבות והצריך השגחה רבה. שאלתי היא: מכיוון שנדבקתי המחלה ליים במהלך נסיעת עבודה לחו"ל, האם יש מקום לתבוע פיצויים מהמעסיק לשעבר? תודה מראש.

    • תביעה נגד מעביד
      עו"ד גיא כהן | 23/07/2008 16:04

      שלום ליסה. ראשית הרבה בריאות והחלמה מלאה. לשאלתך, הרי שאין עילה נראיית לעין נגד המעביד. מה שכן עלייך לעשות הוא לפנות לביטוח לאומי אם לא עשית זאת עדיין.