נזק כתוצאה ממסירת מידע שגוי

  • מסירת מידע
    אודי | 24/06/2008 19:34

    אני לא בטוח בפורום אך בכל זאת אשאל-נניח שפלוני מעוניין למסור מידע על אלמוני שמבצע עבירה כלשהיא ואת המידע הוא מעוניין להעביר לרשויות הביטוח נאמר -האם המידע שנמסר ע"י פלוני אם הוא מתברר כאמין הוא לא חשוף לתביעה מצד אלמוני אך מה קורה כאשר המידע שמסר פלוני אינו נכון האם הוא חשוף לתביעה (אולי נגישה לפי דיני הנזיקין) ע"י אלמוני או שמא ע"י אותה רשות החוק?

    • נזק כתוצאה ממסירת מידע שגוי
      עו"ד גיא כהן | 25/06/2008 10:40

      שלום רב מסירת מידע שגוי מהווה עילה לתביעה נזיקית בין אם בשל לשון הרע, ובין אם בעילת הרשלנות. עלייך להיזהר בהחלט ממסירת מידע שלא נבדק ואומת היטב עם ראיות תומכות.