נזק כתוצאה מעבודה

  • 75 אחוזי נכות לצמיתות
    רות | 11/06/2008 17:56

    שלום רב לפני כ 30 שנה החילותי את עבודתי כאחות,בריאה וחזקה. היום לאחר 30 שנה,אני נאלצת לפרוש מטעמי בריאות,ואי יכולת לעבוד במקצועי הנוכחי.ועדה רפואית מטעם עובדי המדינה קבעה לי 75 אחוזי נכות לצמיתות. זה ברור למדיי שכל הנזקי גוף שנגרמו לי(פריצות דיסק,בעיות ורידים") נוצרו עקב עבודתי הקשה והמאומצת. השאלה שלי? מה עושים במקרה שלי? למי פונים? את מי תובעים? כמובן שהחילותי בתהליכי ביטוח לאומי לקבלת קצבת נכות. הנני אישה צעירה בת 55 שרוצה להמשיך בחיי ולהמשיך לעבוד. אני אמורה לצאת לפנסייה בסוף אוגוסט. תודה לעונים. מלבד פגיעה במשכורתי,יש לי נזקי גוף,כאבים איומים וכו וכו.

    • נזק כתוצאה מעבודה
      עו"ד גיא כהן | 13/06/2008 18:40

      שלום רב שאלתך חשובה אולם אין תשובה פשוטה או ברורה לשאלתך. צריך להתייעץ עם עו,ד ולבדוק האם ארעה תאונה בעבודה או מחלת מקצוע מוכרת שבשלה תוכלי לקבל תגמולי מל"ל כנפגע בעבודה. צריך לבדוק האם היתה התרשלות של המעביד שתרמה לנזק. יש לבדוק האם ניתן לקבל פיצוי במוליסות ביטוח או קרן פנסיה מקיפה בה היית חברה. לעזרה נוספת תוכלי לנסות ולפנות בפניה דחופה. כל טוב.

      • תודה לעו"ד כהן
        רות | 13/06/2008 19:25

        איני יכולה להצביע על מקרה בודד שבו נגרם לי נזק. זו שרשרת של ארועים בהן נאלצתי לא פעם להרים חולה כבד,מחוסר הכרה,או לאחר אירוע מוחי,בהיותי בחדר מיון(20 שנה)זו הייתה עבודה כבשגרה.כמובן שלא הרימותי לבד,אבל עדיין,הנזק המתמשך נותן את אותותיו כעת. כמו כן במרפאה שעבדתי ב 9 שנים האחרונות היו מבצעים בדיקות מח עצם בהרדמה,ולאחר מכן חייבים להפוך חולה רדום לחלוטין על גבו.שזו פעולה קשה פיזית. השאלה שלי? האם אתה ממליץ לי לקחת עו"ד בהתחשב בזה שכושר עבודתי נפגע לאין שיעור,ורופא תעסוקתי אסר עליי לעבוד במקצועי שמא יגרם לי נזק בלתי הפיך. אין לי שום מקצוע אחר,וכמובן שכושר השתכרותי שואף ל 0 בתודה רות