נהיגה ללא רשות

  • לעו"ד כהן - שאלה דחופה!
    בעל מסעדה | 02/06/2008 11:34

    אני בעל מסעדה באיזור המרכז וגיליתי כי במסגרת שעות העבודה השליח במסגרת תפקידו נתן לחברו (שאינו בעל רישיון נהיגה!!!!) לנסוע על הקטנוע שבבעלות המסעדה וזה האחרון עשה תאונה ופרק את הכתף. אני חושש מתביעות עדיתיות של החבר של השליח ולא מוכן לחתום על טופס ויתור תביעות והשליח לא מוכן להעביר את כספי הנזק שנגרם לקטנוע העומד ע"ס 7,000 ש"ח. מה הדין במקרה הנ"ל ? למותר לציין שהשליח פוטר ללא פיצויי פיטורין שאף מלכתחילה הוא אינו זכאי להם עפ"י החוק. לתשובתך אודה!

    • נהיגה ללא רשות
      עו"ד גיא כהן | 02/06/2008 12:15

      שלום רב לפי העובדות שתיארת הנהג לא יהיה זכאי לפיצוי. אם לא ידעת על הנוהג הנפסד של העובד שלך אין לך אחריות. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

      • ראשית, אני מודה לך על תשובתך. כאמור, השליח מסרב לשלם את הנזק האם עלייי להגיש תביעה נזיקית נגדו? האם  לת
        בעל מסעדה | 02/06/2008 13:07

        • שאלה נוספת- האם רצוי שאגיש תלונה למשטרה??? האם זו חובתי???
          בעל מסעדה | 02/06/2008 13:25

          תודה!

          • נהיגה ללא רשות
            עו"ד גיא כהן | 04/06/2008 11:03

            שלום רב אינך חייב להגיש תלונה במשטרה, אולם השליח שלך לא מוכן לאשר לך בכתב את הנסיבות של גרימת הנזק רצוי כי תעשה כן. אם הרכב רשום על שמך תוכל להגיש תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות בהצלחה.