חבות מעביד בנזיקין

  • חובת מעביד בעקבות פס"ד
    גדעון | 06/04/2008 21:41

    שלום רב ניהלתי תביעה נגד מעביד, אצלו עבדתי נגד חשבוניות. לאחר פיטורי תבעתי בביהמ"ש להכיר בקיומם של יחסי עובד מעביד בינינו . תביעתי התקבלה ונפסקו לי פיצויי פיטורין . נוסף על כך קבע ביה"ד שהמעביד יפקיד עבורי לפי חישוב מדויק שנערך על ידו , כספים בקרן גמלאות וקרן השתלמות אותם היה עליו להפקיד בכל שנות עבודתי. כמו כן קבע פסה"ד שאני אפקיד את חלקי בקופות אלה . הואיל ומדובר בהפקדה עבור שנים עברו, מס הכנסה מסרב להכיר בהפקדות אלה לצורך מתן ניכויים וזיכויים . ורואה בהן הכנסה מלאה שחייבת במס. יוצא מכך שנגרם לי נזק ממוני כבד שאלתי איפה היא כדלקמן: האם האם המעביד אחראי כלפי על הנזק שנגרם לי בגלל אי הכרה באותן הפרשות לצורכי מס ? מדובר בתשלום מס של כ- 100.000 ש"ח קראתי בחוק הנזיקין שאין חשיבות לשאלה האם המזיק התרשל או לא. המזיק אחראי כלפי הניזוק בשל עצם העובדה שגרם לו נזק גם אם לא התרשל. משטר משפטי זה נוהג למשל ב"חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים". האם גם במקרה הנ"ל ניתן להסתמך על חובת המזיק כלפי ? אודה על תשובתכם המקצועית

    • חבות מעביד בנזיקין
      עו"ד גיא כהן | 07/04/2008 08:36

      שלום רב ברכות על ההצלחה בהליך המשפטי העקרונות המשפטיים שחלים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אינם משקפים את הדין הישראלי בכל מה שלא נוגע לחוק הנ,ל. אתה כן תידרש להוכיח עוולה או עילה אחרת כנגד המעביד. ייתכן ופסק הדין כבר קובע הפרת חובה של המעביד בנדון או הפרת הסכם, או אולי רשלנות. זה עשוי להקל עליך. בהצלחה.

      • תגובה לעו"ד גיא כהן
        גדעון | 09/04/2008 13:10

        אני מודה ומעריך את תשובתך הזריזה . אנסה לחדד את שאלתי כדי להבין טוב יותר את תשובתך. מדובר בפס"ד שקבע בדיעבד לאחר שפוטרתי בתום 8 שנות עבודה כעצמאי, שלמעשה צורת עבודתי בפועל אצל המעביד יצרה יחסי עובד מעביד בגינם נפסק שעל מעבידי לשלם לי פיצויי פיטורין ולהפקיד על שמי בקופ"ג וקרן השתלמות את ההפקדות שהחוק מאשר להפקידן בתום כל שנת מס ולקבל בגינם זיכויים וניכויים יוצא מזה שאותן הפקדות אילו הופקדו בתום כל אחד משנות היו נרשמות לזכותי כנטו .הואיל וכאמור ההחלטה להפקדתן ניתנה בפסה"ד בדיעבד. טוען היום מס הכנסה במכתב שקיבלתי שאותן הפקדות אינן זכאיות לאותן ניכויים וזיכויים לכן אאלץ לשלם עבורם מס מלא כאילו שהיו הכנסה חיבת במס בגין עבודתי בשנה זו מדובר בתשלום מס בגובה -47% מסך ההפקדות נשאלת איפה השאלה: האם לדעתך, עובדה זו עשויה מבחינתי להקים עילה לתביעת נזיקין מהמעביד שישא בעלות המס ?