נזקי הצפה במרפסת

  • נזק לדירה מתחת בעקבות הצפה במרפסת בעקבות הגשם
    אוהד | 03/02/2008 08:32

    שלום, בשבוע שעבר, לאחר הלילה הסוער, העיר אותנו השכן לפנות בוקר מאחר והתקרה בתוך דירתו החלה לטפטף . לאחר בדיקה קצרה גילינו שהמרפסת שלנו (שמתחתיו נמצא חדר שלו) מוצפת במים בגובה 30 ס"מ... התחלתי להוציא מים עם דלי במשך חצי שעה ...וכו' וכ'...בקיצור הסתבר שהחור של הניקוז היה קטן מאוד מאחר ובמרפסת נעשה זיפות לפני כשנתיים , ומי שעשה את זה סתם חלק מהחור עם הזפת...בנוסף במרפסת יש הרבה צרכים של יונים מהגג והם גם תרמו ככל הנראה לסתימה. כאשר הוצאנו את כל המים הפסיק הטפטוף בדירה שלהם. (לאחר מכן הזמנו אינסטילטור שיפתח את הסתימה וירחיב את החור. לא משנה) הבעיה הגדולה היא שאין לנו ביטוח צד ג'. יש לנו ביטוח דירה של AIG והוא לא כולל צד ג'. השכן פנה לחברת הביטוח שלו ותבע מהם את הנזק (שאנחנו עדין לא יודעים בדיוק מה הוא.משהו במזגן וכנראה עוד כמה דברים קטנים בדירה) סוכן הביטוח שלו התקשר אלי פעם אחת ושאל אם יש לנו ביטוח ואמרתי לו שאין. השאלות: האם חברת הביטוח שלו תתבע אותנו, לאחר שתשלם לו על כל הזנק ? זה תלוי בסכום או בכל מקרה ? האם אנחנו אשמים ? המרפסת עצמה אטומה. אולי זה קשור לאיטום בין הדירות (מדובר בבניה טרומית - לוחות בטון) ?האם בסטואציה הנ"ל ברור שהנזילה היא באשמתנו ולא באשמת כח עליון/הקבלן/מי שאטם את הדירה לפני שנתיים/מי שמכר לנו את הדירה לפני שנתיים ? אנחנו צריכים עו"ד כבר בשלב זה ? עדיף לחכות ולראות מה יקרה ? או לברר מה קורה עכשיו ולנסות להפחית את התביעה ? להסיר מעלינו אשמה ? תודה רבה.

    • נזקי הצפה במרפסת
      עו"ד גיא כהן | 08/02/2008 09:04

      שלום שגיא בשלב הזה הייתי מייעץ לכם לקבל אסמכתא מבעל המיקצוע שתביאו או הבאתם לכך כי מדובר בסתימה שמקורה לא בכם. תביעת החזרה של הביטוח מהשכן תלויה בכמה גורמים ולא ניתן לדעת מתי והאם תגיע. בכל מקרה ביטוח צד שלישי לדירה הוא רצוי ומשתלם.