פציעה במעון

  • בני הקטן נפצע במעון
    מאירה | 28/01/2008 10:46

    ביום ראשון בתאריך 27/5/07 בננו נפצע ברגלו, בזמן שפעוט אחר הזיז את דלת ההזזה לכוון העגלול שבו בני שהה, שקרסול רגלו השמאלית של בני הייתה מחוץ לסורגיו של העגלול. ראוי לציין שבעגלול לא היה מגן מסביב לסורגים, שייתכן והיה מונע מקרה זה. ביום הפציעה בני נבדק במרפאת "רקתי" טבריה על ידי אורטופד ואובחן כחשש לסדק בעצם, האורטופד לא ראה לנכון לגבס את רגלו של אליאב ונתן לנו הפנייה למקרה אם בני ימשיך לסבול. באותו היום בני לא ישן כל הלילה וסבל מכאבים עזים ברגלו השמאלית, בוקר למחרת עלינו עם בני לביה"ח עם הפנייה מאורטופד "רקתי" והוחלט לגבס את רגלו השמאלית למשך 10 ימים. עקב כך אני כסטודנטית שנה רביעית נאלצתי להפסיד שעות לימודים. לכן החלטנו לשכור מטפלת שעלתה לנו בכסף רב. ראינו לנכון להשים את בננו הקטן בידיים טובות שיקבל את הטיפול הטוב ביותר לאור מצבו. בננו סבל כאבים איומים ברגל הפצועה ובכה רבות, לכן פחדנו לשלוח אותו למעון כי הוא קטן ורגיש והפציעה הייתה מאד רגישה לנגיעות. אנחנו חושבים שבמעון עם עוד מספר ילדים בננו לא יקבל את הטיפול האישי הראוי, ועקב כך שכרנו מטפלת צמודה מתאריך 28/5/07 עד לתאריך 6/6/07. לכן אנחנו דרשנו לקבל החזר כספי מחברת הביטוח על הוצאות המטפלת שעלה לנו בסך של 1,560 בנוסף לכך דרשנו פיצוי כספי על עוגמת הנפש שנגרמה לבננו . בני היה לפני הפציעה בניצני זחילה, ועקב גיבוס רגלו אליאב נאלץ לעצור את זחילתו כתוצאה מהסרבול והאי נוחות שכרוכים בגיבוס רגלו. יחד עם זאת אליאב סבל מכאבים ברגלו ובכה רבות, מה שבד"כ אינו עושה ללא הגבס. בתקופה שבה רגלו הייתה מגובס נהג להתלונן רבות בבכי ממורמר המביע סבל וכאב. ראוי לציין שהגשנו מכתב באופן עצמאי לחברת הביטוח על החזר של 1560 ש"ח והם מעוניינים לתת לנו פיצויים על סך של 1000 ש"ח בלבד אשמח לקבל יעוץ מה לעשות? למי לפנות? והאם זה נכון שפנינו לחברת הביטוח באופן עצמאי? תודה מראש, מאירה

    • פציעה במעון
      עו"ד גיא כהן | 29/01/2008 08:55

      שלום מאירה אם כוונתך ב"ביטוח" לביטוח תאונות תלמידים, הרי שאין שם פיצוי בגין הוצאות עקיפות או כאב וסבל. ככל שמדובר בביטוח מסוג אחר כגון בטוח אחריות של המעון, אין הצדקה להתפשר בסכום המוצע. כל טוב.

      • פציעה במעון
        מאירה | 02/02/2008 19:42

        תודה על התשובה המהירה, אבל יש לי כמה שאלות נוספות: ציינת במיל' "ביטוח אחריות של המעון" האם חברה בשם "שמגד" השייכת לחברת מגדל, שייכת לקטגורייה זאת או שזה "ביטוח" תאונות תלמידים שאין בה פיצוי בגין הוצאות עקיפות, כאב וסבל???? אם כן אני יכולה לתבוע, למי אני יכולה לפנות באיזור הצפון עפולה, טבריה . תודה מראש מאירה

        *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הצפון