פציעה בספורט

  • פציעה בספורט
    אסי | 26/01/2008 18:58

    שלום. ב1.1.05 עשיתי ביטוח תאונות אישיות ככדורגלן. מלאתי טופס בריאות ואמרתי שאני כשיר והכל בסדר. בחודש מרץ נפצעתי במגרש כשחקן פעיל. בחודש ספטמבר 2005 בצעתי ניתוח שיחזור רצועה צולבת בבית חולים פרטי ואצל מנתח פרטי. לאחר הניתוח חברת מגדל לא קיבלה את התביעה בטענה ששנים קודמות היתה לי פציעה שקשורה לפציעה הזאת. אמנם היתה לי איזו שהיא פציעה אבל זה היה שנה וחצי לפני שחתמתי על טופס הבריאות. וביום שחתמתי על טופס הבריאות הייתי כשיר לחלוטין!! היום 3 שנים אחרי הניתוח עדיין חברת מגדל מבקשת את הכסף אבל ממש ממש לא שולחת לי כלום....לא מכתבים לא תביעה ולא כלום כאילו שהכל נשכח!!! מנגד חברת AIG אישרה את הפציעה שזאת חברת הביטוח שביטחה אותי הקבוצה ששיחקתי. השאלה שלי היא: האם חברת מגדל ששכחו ממני? האם יש חוק התיישנות לדבר כזה? תודה ענקית

    • פציעה בספורט
      עו"ד לורה מישוק | 28/01/2008 18:26

      בתביעה לתגמולי ביטוח, תקופת ההתיישנות הינה 3 שנים מיום קרות מקרה הביטוח. עם זאת, ניתן לראות את התקופה בה הנך מתכתב או התכתבת עם חברת הביטוח כמו"מ ואזי תהייה התקופה מוארכת בזמן מה. כידוע, חוק הספורט מחייב טרם התקבלת לקבוצה (במידה ואתה משחק במקום מוסדר), לבצע בדיקות גופניות ונמצאת כשיר. ישנם מספר שאלות שצצות בכדי לתת תשובה מלאה יותר, כך למשל- האם בטופס שקיבלת מחברת הביטוח ציינת כי היתה לך בעבר פציעה בברך? אגב- כתבת שהם עדיין גובים ממך בגין הביטוח הספציפי, כלומר יש לך עילת תביעה כנגדם. בכל מקרה לחברת הביטוח נוח שלא לזכור, אך אם יש לך אפשרות לתבוע באמצעות הביטוח הקבוצתי, פעל באמצעותם, בהקדם האפשרי. בהצלחה.

    • פציעת ספורט
      עו"ד גיא כהן | 29/01/2008 08:52

      אסי שלום. אסור לך להגיע למועד חלוף שלוש שנים מהפציעה. זה יסבך מאוד את התהליך. עלייך לשכור שירותי עו"ד בהקדם האפשרי. על פני הדברים נראה כימגיע לך פיצוי משתי החברות ביחד ולחוד. בהצלחה.