תאונה בקניון

  • החלקתי בקניון, מי אחראי?
    נועה | 24/01/2008 01:35

    שלום, לפני כחודש החלקתי בקניון באזור המרכז על גלידה שהיתה מרוחה על הרצפה, נחבלתי בברך, נגרם לי נזק לרכוש ולא עבדתי במשך שבוע ימים. מהנהלת הקניון מסרו שאין להם אחריות ושעלי לפנות לחברת הניקיון. האם זה נכון? הם יכולים להסיר מעצמם אחריות ולשלוח אותי לחב' הניקיון? תודה מראש על תשובתכם המקצועית, נועה

    • תאונה בקניון
      עו"ד יוסי אברהם | 24/01/2008 08:22

      האחריות במקרה דנן הינה של המחזיק במקרקעין, דהיינו בקניון. ייתכן ולקניון טענות כנגד חברת הניקיון ששכר. מכל מקום - מומלץ לתעד את המפגע ולהשיג ראיות התומכות בטענתך כי זו הייתה הסיבה לנפילתך.

      • לעו"ד יוסי אברהם
        נועה | 24/01/2008 18:14

        תודה על התגובה המהירה, אשמח אם תוכל לענות לי גם על זה: קראתי שיש דבר שנקרא "אחריות שילוחית" ולכן האחריות היא של בעלי הקניון, גם אם התקלה נגרמה ע"י חב' הניקיון שעבדה באופן עצמאי. האם זה נכון? תודה וערב טוב, נועה

        • אחריות שילוחית
          עו"ד גיא כהן | 25/01/2008 16:37

          שלום נועה. אחריות שילוחית קיימת בעיקר כאשר מדובר בעובד שמבצע עבודה עבור מעבידו. במקרה שלך נראה כי אין זה המקרה במידה ומדובר בקבלן חיצוני ששכרה הנהלת הקניון. לכן ככל שמדובר במיפגע שמקורו בנקיון, ואמנם ישנה חברת נקיון שתיפקדה בשטח, כדאי יהיה לתבוע גם אותה. נראה כי בכל מקרה תיוחס אחריות להנהלת הקניון. בהצלחה.