ארונית פגומה

  • פעם 4 אספקת ארונית פגומה
    שרי | 29/11/2007 00:19

    שלום, שאלה טובה - את מי לתבוע? רכשתי קומפלט ארונית מקלחת +מראה יקרים למדי, בסלון יוקרה. באיחור ניכר ממועד הקניה סופקה לי ארונית פגומה בצידה. תגובת החברה; "זה ממילא בצד המתחבר לקיר; לא יראו את זה...!" 4 פעמים בהפרשי שבועות ובזבוז זמן המתנה בין אספקה לבאה, נשלח בכל פעם ארון פגום אחר - סוג ג'. על פניו - המוצרים לא עברו בקרת איכות לפני אספקתם ללקוח! הסתבר שהמראה המצורפת, רחבה בכ-20 ס"מ מרוחב הארונית, ומהקיר המיועד. לחילופין, נאמר לי שאני יכולה להחליף במראה הקטנה ב-20 ס"מ מרוחב הארונית. בחנות לא הסבו תשומת ליבי בקניה להפרשי המידות של המראה ביחס לארונית - אפשרות לגדול מ-- ו/או קטן מ--- ב-20 ס"מ סרבו לזכות אותי בהחזר כספי של המראה, כמו-כן, של המערכת כולה! "תעטפי את המראה ותני אותה בהזדמנות מתנה!" הגיב מנהל החנות. תגובת נציגת קישרי לקוחות היצרן; "את מפריעה לי כרגע.. וללקוחות...!" טרקה לי את הטלפון בעת מסירת תלונה, בדרישה להחזרה. עשרות פניותי "נענו" בטריקות טלפון. בכלל, ציר הרמת הדלת בארגז המראה נמצא שבור. לסיכום; משך חדשים ממועד הקניה,בהיעדר הארונית, לא ניתן היה להניח את משטח הכיור. המטבח הפך לטואלט; על כלי האוכל שוטפים שיניים/ידיים מהתפנות, מתגלחים, כיו"ב... קניה מיוני ש"ז - עד היום המראה לא תלויה בשל הפגם. בחברה הפסיקו להתייחס לפניות הטלפונית ובכתב! בחנות; סרבו להחזיר כספי, כבר בשלב הראשון לפגמים בסחורה. לבד הצעה הצינית לשמור את המראה למתנה... 6 חדשי סבל מורט עצבים. את מי תובעים? 1.את החנות (שהיא סניף מתוך רשת בע"מ)? 2.את היצרן? האם נכון להצטייד בשם מלא ומספר ת.זהות של המוכר לצורך תביעה. ונניח השגתי ת.זהות, יחקרו אותי כיצד הגעתי לנתון האישי. מה הדרך הקצרה, המהירה והמומלצת לפעול. מה לתבוע? החזר כספי מלא, כפול מזה... על הסבל ועגמת הנפש... מה ראוי לדרוש? תודה שרי

    • ארונית פגומה
      עו"ד גיא כהן | 29/11/2007 11:07

      שרי שלום. הדרך היעילה ביותר היא הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. לא צריך ת.ז של המוכרן אבל כן כדאי לציין את שמו ואת כל השתלשלות העניינים. ניתן לתבוע עגמת נפש וכן את הכסף חזרה או לחילופין פיצוי בגין העובדה שהמוצר פגום. בהצלחה.