מס על הקונה

  • מס שבח
    מרים | 02/02/2009 09:05

    מר פוגל שלום, ראשית תודה על תשובתך המהירה. אני חוזרת על שאלתי הראשונה מהבוקר שנראה לי שנמחקה. במידה ואני רוכשת בתמורה את חלקו של אחי בדירה (1/3) האם ניתן לרשום בהסכם שמס השבח יחול עלי. במקרה זה אשלם כנראה סכום מופחת מאד. האם במקרה כזה אחי יוכל למכור דירה נוספת בפטור לפני חלוף 4 שנים? שוב תודה מרים

    • מס על הקונה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 02/02/2009 19:51

      למרים שלום רישום שהמס חל עלייך הינו רישום טכני בלבד, שיעור המס הינו לפי המס שאחיך משלם והעסקה צגולם לעסקת נטו. זה שאת בשיעורי מס נמוכים אינו מוסיף ואינו מעלה לעניין. כמובן שאם יש מכירה חייבת, הרי שלא נוצל הפטור. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים