מיסוי בחירות

  • עבודה בתקופת בחירות
    דקלה | 25/11/2008 16:37

    שלום רב, עבדתי כמזכירה בתקופת הבחירות (כחודש וחצי לפני יום הבחירות), על המשכורת שקיבלתי (4480) הורידו לי 25% מס. הבנתי שמורידים 25% על העבודה ביום הבחירות, אבל מה דין שכר העבודה שלפני יום זה? שאלה נוספת- האם אוכל לבקש תלוש משכורת ולערוך תאום מס (אני רוצה לציין שאני לא עובדת כרגע)? בתודה מראש, דקלה

    • מיסוי בחירות
      יצחק פוגל עו"ד ורו"ח | 26/11/2008 11:07

      לדקלה שלום החוק מגדיר לעניין מיסוי את תקופת הבחירות כ-30 ימים המסתימים ביום הבחירות, למעט לעניין מזכירי קלפי. לא הבנתי אם היית מזכירה או מזכירת קלפי. אם היית מזכירת קלפי הרי שהמס סופי (למעט לקטינים) ואין מה לעשות. אם היית מזכירה רגילה, הרי לכאורה מדובר לפחות עד לחודש לפני הבחירות על משכורת רגילה לכל דבר ועניין, החייבת במס רגיל וביוח לאומי רגיל. (אפשרות נוספת לצאת מהחוק הינה להרוויח מעל התקרה שהינה כ-7,500 ש"ח. בברכה עו"ד, רו"ח יצחק פוגלM.B.A., L.L.M מנהל פורום דיני מיסים