הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון – תנאים לקבלת פטור מטעמי הכרה דתית), התשע"א–2011

  • שאלה
    לי | 25/01/2012 17:11

    שלום ראיתי שיש הצעה לתיקון חוק של פטור לנשים מצה"ל לפי ההצעה נערה שרוצה להצהיר צריכה להצהיר שנה לפני הגיוס ויהיה אחריה מעקב עד גיל 20 כדי לתפוס אותה בשקר. אני מעוניינת לדעת אם ההצעה הזו תאושר מי שכבר הצהירה כמעט שנה וחצי לפני החוק לא צריכה לדאוג נכון? הכוונה היא לבנות שנמצאות לפני ובמהלך הליכי גיוס?

    • הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון – תנאים לקבלת פטור מטעמי הכרה דתית), התשע"א–2011
      עו"ד נאור חזות | 25/01/2012 19:17

      לי שלום וברכה, הצעת החוק של חה"כ ישראל חסון מבקשת לתקן את חוק שירות הביטחון [נוסח משולב], התשמ"ו - 1986. התיקון אינו עוסק כלל בהליכי חקירה ו/או מעקב כנגד נערות בגיל טרום גיוס, אלא בהוספת תנאים לאלו המבקשות פטור מגיוס. ככל שתאושר הצעת החוק לעיל על - ידי כנסת ישראל, תחולתה לא תהיה למפרע והיא תחול רק על נערות אשר טרם הגישו את בקשתן לפטור משירות. את מוזמנת להתרשם מהצעת החוק ודברי ההסבר לה המצ"ב בקובץ word. אשמח להיות לעזר בכל עניין נוסף. עו"ד נאור חזות