סמכויות העוזר המשפטי

  • סמכויות עוזר משפטי
    תמרה | 24/01/2012 22:46

    קיבלתי החלטה חתומה על ידי עוזרת משפטית. מבירור שעשיתי לא מצאתי מקור חוקי המקנה סמכויות לעוזר משפטי של שופט. 1. האם עוזר משפטי מוסמך לתת החלטות? 2. מה תוקפה של החלטה שניתנה על-ידי עוזר משפטי? תודה

    • סמכויות העוזר המשפטי
      עו"ד נאור חזות | 25/01/2012 16:33

      תמרה שלום וברכה, 1. טרם הוענקה לעוזרים המשפטיים בחוק או בתקנות הסמכות לתת החלטות מכל מין או סוג שהוא. (ר' לעניין זה ביתר הרחבה דו"ח הועדה שבחנה את "הגדרת התפקיד של העוזר המשפטי במערכת בתי המשפט, סמכויותיו ותנאי העסקתו", פורסם במאי 2008). 2. דינה של החלטת העוזרת המשפטית להיות בטלה. אשמח להיות לך לעזר בכל שאלה נוספת העולה מן העניין, עו"ד נאור חזות

      • סמכויות עוזר משפטי
        תמרה | 25/01/2012 23:20

        אני מודה לך על המענה המהיר. בחיפוש שעשיתי אכן נתקלתי בסקירות של הדו"ח שאזכרת אולם את דו"ח המלא לא הצלחתי להשיג. תוכל להפנות אותי לקישור בו אוכל לעיין בדו"ח המלא? תודה

        • דו"ח
          עו"ד נאור חזות | 26/01/2012 09:46

          תמרה שלום וברכה, איני מכיר מקור מקוון המחזיק בדו"ח המלא. לקריאת הדו"ח אני ממליץ לך ליצור קשר עם ספריות של הפקולטות למשפטים באוניברסיטאות השונות (ייתכן שהדו"ח המלא בחזקתם) או לחילופין עם ספריית משרד המשפטים. בברכה, עו"ד נאור חזות