בסעיף 4 - בסוף לשנות "במחוזי" ל"בעליון"

  • ערעור מנהלי נדחה במחוזי בבקשה סיוע.
    ר.גולד | 08/10/2011 18:42

    אני לא עו"ד יש לי מכר שלפני מספר ימים דחה בית המשפט המחוזי את ערעורו המנהלי כנגד הסיוע המשפטי (סירבו להעניק לו עו"ד בטענה של חוסר סיכוי משפטי). לערעור זה נדחה כך (דלתיים סגורות): לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, בהרתי למערער כי כדי לוכיח ימי מחלה עליו להמציא אישורים רפואיים ספציפיים שמתייחסים לתאריכים המסוימים בהם לא עבד על פי החישובים שוצגו. בהעדר מסמכים רפואיים מסוג זה, אכן אין סיכוי לערעורו. "אשר על כן בשלב זה הערעור נדחה" השאלות: 1. האם משמעות המילים "בשלב זה" הוא באם יספק את האישור הזה לבית המשפט המחוזי ניתן לקיים עוד דיון בעניין שיחייב את הסיוע המשפטי להעניק עו"ד? 2. במהלך הדיון לא היה דיון קדם ישר נתנו לנתבע לדבר ולא למערער. האם על כך ניתן לערער ולבקש דיון נוסף ו/או ערעור לבית המשפט העליון (בקשת רשות ערעור) כי הבנתי שקודם במחוזי (בכל הנוגע לערעור מנהלי) היה אמור המערער להתחיל ולא הנתבע. 3. הדיון בעניין שהמערער צריך עו"ד מהסיוע המשפטי אמור להתקיים בעוד כ- 35 ימים בבית הדין האזורי לעבודה כנגד המוסד לביטוח לאומי. מה מומלץ לעשות בנסיבות העניין (בקשת דיון נוסף/שינוי החלטה בהתאם למסמכים נוספים, או רק נותר לערער לעליון)? 4. המבקש פטור על פי סעיף 14 לחוק בתי המשפט (פטור מאגרה) האם הפטור מאגרה הוא גם לרשות ערעור על החלטה זאת במחוזי? בברכה. ר.גולד.

    • בסעיף 4 - בסוף לשנות "במחוזי" ל"בעליון"
      ר.גולד | 08/10/2011 18:46

      כמו כן 5. כיצד מגישים בקשת רשות ערעור לעליון?

    • ערעור נגד הסיוע המשפטי
      עו"ד טל פינק שליש | 08/10/2011 22:59

      1. על פניו, נשמע כאילו בית המשפט המחוזי נתן לחברך הזדמנות להציג מסמכים נוספים. טרם פניה לבית המשפט המחוזי, שינסה להציג את המסמכים לסיוע המשפטי, ואולי יצליח לחסוך זמן וטירחה. אני לא סבורה שבית המשפט המחוזי יאפשר דיון נוסף, אולם ניתן להגיש בקשה, לאחר צירוף המסמכים. 2. בעיקרון תמיד המערער/התובע הוא זה אשר מתחיל לטעון, אולם לא כל דבר נרשם בפרוטוקול, כך שלא ניתן לדעת מי התחיל לדבר בפועל. בכל מקרה, אני לא סבורה שזה עילה להפיכת פסק הדין. 3. הייתי מגישה בקשה לביטול ההחלטה לאחר צירוף המסמכים. שוב, ראשית הייתי מנסה לפנות לסיוע עם המסמכים ולראות אם אפשר דרך זה לפתור את הבעיה. אם מתקרב מועד הדיון בבית הדין לעבודה, הייתי מבקשת את דחיית מועד הדיון. 4. פטור מאגרה ניתן לגבי הליך ספציפי ולכן יש צורך לבקש פעם נוספת. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום